На Коломийщині в селищі Печеніжин відбулось відкриття нового спортивного майданчику із синтетичним покриттям

28.08.2013
На Коломийщині в селищі Печеніжин відбулось відкриття нового спортивного майданчику із синтетичним покриттям

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича: «Діти-майбутнє України», в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в Коломийському районі 25 серпня 2013 року в селищі Печеніжин відбулось відкриття нового спортивного майданчику із синтетичним покриттям. З вітальним словом виступили: голова Коломийської районної державної адміністрації, депутат Івано-Франківської обласної ради М.М. Негрич; заступник директора департаменту, начальник управління спорту департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації М.Є.Карабін; перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради О.М.Левицький; депутат Івано-Франківської обласної ради П.В.Книшук, голова Коломийської районної ради Б.В.Болюк, депутат Коломийської міської ради В.М. Довганюк, Печеніжинський селищний голова І.В. Довірак.

Єпископ Коломийський і Косівський Української православної церкви Київського патріархату Владика Юліан Гатала з духовенством освятив спортивний майданчик.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич вручив грамоти меценатам та жителям селища Печеніжин за сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток селища, з нагоди 22-ої річниці Дня незалежності України та відкриття спортивного майданчику з штучним покриттям та подарунки - м’ячі.

Турбота про молоде покоління є важливою частиною роботи влади. Розроблена і здійснюється молодіжна політика. Держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі та молодіжні клуби та центри. Успішно функціонує Молодіжна адміністрація при Коломийській районній державній адміністрації. Велика увага приділяється зниженню молодіжного безробіття.

В результаті плідної співпраці влади і громади в районі вже функціонує 13 таких майданчиків.

У 2011 році збудовано та введено в експлуатацію спортивний зал модульного типу у Спаській ЗОНІ І-ІІІ ступенів, а в П’ядиках відкрито Молодіжний центр після реконструкції колишнього будинку культури дослідної станції.

На даний час успішно реалізується програма розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2012-2016 роки. За останні три роки в районі збудовано нові футбольні поля в селах Ґоди-Добровідка і Дебеславці, капітально відремонтовано стадіони з сучасними роздягальнями в селищах Отинія та Гвіздець, селах Турка, Пядики, Струпків, Підгайчики. Нещодавно відбулось відкриття такого ж майданчика та капітально відремонтованої роздягальні в с. Велика Кам’янка та с.Воскресинці. Аналогічні роботи тривають в Коршеві та Матеївцях.

Також, з метою належного відзначення 22-ї річниці незалежності України, консолідації українського суспільства, виховання громадян у дусі патріотизму і поваги до своєї держави та на виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича №198/2013 «Про відзначення 22-ї річниці незалежності України» в будинку культури селища Печеніжин відбувся святковий концерт.

На виконання Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича №119/2013 та №121/2013 від 7 березня 2013 року голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич привітав присутніх та вручив посвідчення та медалі багатодітним матерям селища Печеніжин, яким присвоєно почесне звання України «Мати героїня», а саме: матері семи дітей Майданській Ганні Іванівні та матері шести дітей Мацьків Ганні Миколаївні.

Поділитися: