На Коломийщині відбулася конференція педагогічних працівників, щодо модернізації освіти та належної підготовки до 2013-2014 навчального року

02.09.2013
На Коломийщині відбулася конференція педагогічних працівників, щодо модернізації освіти та належної підготовки до 2013-2014 навчального року

На виконання в Коломийському районі соціальних ініціатив, завдань та доручень Президента України, 30 серпня 2013 року відбулася конференція педагогічних працівників, щодо модернізації освіти та належної підготовки до 2013-2014 навчального року.

В засіданні конференції взяли участь заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин, голова районної ради Б.В.Болюк, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту І.П.Мартинюк.

Заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин привітала присутніх, зазначивши: - «Сьогодні незаперечним є той факт, що якісна освіта – це основа успішного розвитку науки, економіки та культури держави. Пріоритетом в роботі районної влади є виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти - майбутнє України” та Програми економічних реформ “Україна для людей”. Райдержадміністрація разом з керівниками навчальних закладів постійно дбають про удосконалення навчально-матеріальної бази закладів освіти» та спільно з головою районної ради Б.В.Болюком вручила подяки голови райдержадміністрації, голови районної ради за зразкову підготовку навчальних закладів до початку 2013-2014 навчального року колективам Турківської, Торговицької, Ценявської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, колективу Ліснослобідської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, колективу Слобідського навчально-виховного комплексу.

Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту І.П.Мартинюк доповів на тему «Розбудова регіональної системи освіти в умовах реалізації національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року».

Довідка: На сьогодні в районі діють 59 загальноосвітніх шкіл, в них навчається - 11 042 учнів. Дошкільних закладів є 34, у них виховується 2009 дітей. Крім того, при школах району працюватиме 20 підготовчих груп для п’ятиліток, буде охоплено 400 дітей. У новому навчальному році мережа дошкільних навчальних закладів зросте. Ведуться будівельні та організаційні роботи з відкриття садочків у Джуркові, Молодятині, Великому Ключеві, Шепарівцях.

У районі функціонують 49 шкільних їдалень, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, обладнані технологічним обладнанням, забезпечені протічною гарячою і холодною водою. У всіх школах учні забезпечені гарячим харчуванням. За державні кошти харчуватимуться учні 1-4 класів, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, учні з малозабезпечених сімей.

Підвіз учнів та педагогічних працівників здійснюється десятьма шкільними автобусами, також автобусами ВАТ “АТП Коломия” та підприємцями-перевізниками, з якими укладено договори. Також ми отримали два нові автобуси для Торговицької та Джурківської шкіл.

Усі школи І-ІІІ та І-ІІ ступенів забезпечені навчальними комп’ютерними комплексами. На стадії завершення комп’ютеризація шкіл І ступенів та дошкільних навчальних закладів.

В районі виконується програма “Теплий туалет”. Передбачено влаштувати теплі санвузли в 12 навчальних закладах району. Зокрема, Жукотинська сільська рада виграла під ці роботи ґрант. Там, де вони споруджуються методом народної будови, влада району виконала свої зобов’язання: гроші проплачено, матеріали закуплено. На колегії райдержадміністрації остаточно визначилися, до якого терміну кожна школа зможе впоратися з роботами – до 1 жовтня, і яка допомога ще потрібна. Усе це взято на контроль. Таким чином практично у всіх школах району будуть теплі туалети.

Поділитися: