На Коломийщині відбулись урочистості з нагоди відзначення професійного свята - Дня підприємця

02.09.2013
На Коломийщині відбулись урочистості з нагоди відзначення професійного свята - Дня підприємця

29 серпня 2013 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулись урочистості з нагоди відзначення професійного свята - Дня підприємця, за участю першого заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Романа Панчука та голови Коломийської районної ради Бодана Болюка.

Перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Р.Т. Панчук привітав присутніх, вручив грамоти голови районної державної адміністрації та голови районної ради за сумлінну працю та з нагоди Дня підприємця суб’єктам підприємницької діяльності, фізичним особам району та зазначив:

«Підприємці є головною рушійною силою будь-якої економіки, а підприємництво є запорукою економічного зростання країни, головним джерелом нових робочих місць, насичення ринку вітчизняними товарами і послугами, основою для формування середнього класу. Підтримка малого та середнього підприємництва є визначальним пріоритетом в стратегії регіонального розвитку.

В районі діє «Програма підтримки малого підприємництва в Коломийському районі на 2013-2014 роки», відповідно до якого реалізуються заходи на підтримку та розвиток підприємництва.

Нині, коли є всі підстави говорити не лише про стійку тенденцію до стабілізації національної економіки, але фактично про її відродження, можна відзначити Ваш особливий внесок.

Розвиток підприємництва і збільшення на цій основі надходжень до державної скарбниці дає можливість вирішувати ряд найактуальніших соціально-економічних проблем, передбачає зміцнення економіки, надає їй гнучкості, створює нові робочі місця.

В районі зареєстровано - 4211 суб’єктів підприємницької діяльності, ( 3390 фіз.ос., 821 юр.ос ).

На території Коломийського району працює: підприємств торгівлі - 380; об’єктів громадського харчування - 64; закладів побутового обслуговування - 135, в тому числі послуги лазень/саун/ - 4; перукарські послуги - 21; виготовлення та ремонт одягу - 2; виготовлення та ремонт взуття - 4; ремонт складно-побутової техніки - 4; інші 100 це - виготовлення та ремонт автотранспортних засобів, послуги перевезення вантажів.

З початку року в районі відкрито - 3 об’єкти підприємницької діяльності: магазин «Кулінарія» в смт.Печеніжин, магазин «Софія» в с.Лісний Хлібичин, перукарня «Каміла» в смт.Отинія».

Поділитися: