На Коломийщині відбулася зустріч з родиною легендарної американської співачки українського походження Квітки Цісик

09.09.2013
На Коломийщині відбулася зустріч з родиною легендарної американської співачки українського походження Квітки Цісик

5 вересня 2013 року в с. Ліски на Циганському горбі, в рамках відзначення 60-ти річчя з дня народження видатної американської співачки українського походження Квітки Цісик, відбулась зустріч з родиною Цісиків. На вході в обійстя гостей зустріли хлібом-сіллю учні загальноосвітньої школи. Вже вкотре до Лісок завітала двоюрідна сестра Квітки – Дарія Висоцька (Польща). Вдруге відвідали Коломийщину двоюрідна сестра артистки Люба Цісик-Павлик з сином Юрієм, онукою Марією і правнуком Олександром з Нью-Йорку (США).

Родину Цісиків вітали заступник голови Коломийської райдержадміністрації Любов Михайлишин, начальник відділу культури райдержадміністрації Людмила Федор, сільський голова Михайло Пижук, ініціатор фестивалю ім. Квітки Цісик, поет Ярослав Ясінський, поет Іван Війтенко. Вихованці дитячої музичної школи с. Коршів підготували музичне вітання для гостей, а уродженка с. Коршів Оксана Бабіїв виконала пісні з репертуару Квітки Цісик. Гості ділились спогадами та спілкувались з присутніми.

Саме у селі Ліски Коломийського району жила родина Цісиків, дідусь і бабуся легендарної співачки, їхні діти – одна сестра і сім братів, серед яких був і батько Квітки Володимир – відомий віртуоз-скрипаль.

Поділитися: