Коломийщину з робочим візитом відвідав Міністр екології та природних ресурсів України

13.09.2013
Коломийщину з робочим візитом відвідав Міністр екології та природних ресурсів України

Переглянути відео

10 вересня 2013 року в рамках робочої поїздки, Коломийщину відвідав Міністр екології та природних ресурсів України Проскуряков Олег Альбертович, який ознайомився з результатами реалізації проектів за схемою зелених інвестицій, а саме із здійсненням теплосанації: заміна вікон, дверей та утеплення фасадів в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів сіл П'ядики та Турка. В поїздці також взяли участь голова Івано-Франківської облдержадміністрації Вишиванюк М.В., голова Державної екологічної інспекції Жила П.Б., директор департаменту екологічної безпеки Мінприроди Гірман Ю.В., голова Коломийської райдержадміністрації Негрич М.М., начальник управління освіти, молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації Мартинюк І.П.

Міністр детально ознайомився зі станом виконаних робіт по заміні вікон, а також утепленню даху та фасадів На обох об’єктах всі роботи виконані повністю, приміщення введені в експлуатацію.

Проскуряков О.А. відзначив, що утеплення закладів соціальної інфраструктури призвело до економії використання паливно-енергетичних ресурсів у розмірі близько 30% та, як наслідок, до значного скорочення викидів парникових газів у атмосферу.

Міністр підкреслив, що і надалі буде продовжувати особисто здійснювати контроль за ходом та термінами виконання робіт на всіх об’єктах цільових екологічних (зелених) інвестицій, аби останні були здані вчасно, згідно з графіком завершення робіт.

Пріоритетом в роботі районної влади є виконання нових соціальних ініціатив, завдань та доручень Президента України Віктора Януковича “Діти - майбутнє України” та Програми економічних реформ “Україна для людей”.

На сьогодні в районі діють 59 загальноосвітніх шкіл, де навчається - 10489 учнів, дошкільних закладів є - 34, у яких виховується 2009 дітей. Крім того, при школах району працюватиме 20 груп для п’ятиліток, де дошкільною підготовкою охоплено 400 дітей. У новому навчальному році мережа дошкільних навчальних закладів зросте. Ведуться будівельні та організаційні роботи з відкриття садочків у селах Джуркові, Молодятині, Великому Ключеві, Шепарівцях.

У районі функціонують 49 шкільних їдалень, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, обладнані технологічним обладнанням, забезпечені протічною гарячою і холодною водою. У всіх школах учні забезпечені гарячим харчуванням. За державні кошти харчуватимуться учні 1-4 класів, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, учні з малозабезпечених сімей.

Підвіз учнів та педагогічних працівників здійснюється одинацятьма шкільними автобусами, також автобусами ВАТ “АТП Коломия” та підприємцями-перевізниками, з якими укладено договори.

Усі школи І-ІІІ та І-ІІ та І ступенів забезпечені навчальними комп’ютерними комплексами.

В Коломийському районі спостерігається позитивна динаміка росту професійної компетентності педагогічних працівників, що надають якісні освітні послуги.

Поділитися: