Закриття V Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення»

26.09.2013

22 вересня 2013 року в Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі імені Івана Озаркевича відбулося урочисте закриття V Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення», який присвячений знаменним датам 1025-річчю хрещення Київської Русі та 165-річниці Коломийського театру.

На свято завітали заступник голови облдержадміністрації Р.Я.Іваницький, начальник управління культури національностей та релігій облдержадміністрації В.В.Федорак, перший заступник голови райдержадміністрації Р.Т.Панчук, заступник міського голови І.І.Граділь.

«Коломийські представлення» є визначною подією мистецького життя Прикарпаття та візиткою мистецької Коломийщини. Фестиваль дає прекрасну можливість зустрічі з відомими театральними трупами з різних регіонів України на Коломийській сцені.

Саме в Коломиї було започатковано український театральний рух на теренах Галичини, славної пам’яті отцем Іваном Озаркевичем 1848 року. Коломийський театр наслідує кращі традиції своїх попередників. І це відчувається в усьому: в репертуарі, в гастрольній політиці, у фестивальній діяльності.

Поділитися: