Результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в Коломийському районі в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з розширення дошкільних навчальних закладів

26.09.2013

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з розширення мережі дошкільних навчальних закладів та забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти упродовж 2010-2011 роках відкрито десять дошкільних навчальних закладів, а у 2012 році ще три садочки. Додатково у 2013 році відкрито дошкільну групу на 20 дітей у Корницькому дошкільному навчальному закладі «Калинка».

На сьогодні в районі функціонує 26 дошкільних навчальних закладів та 8 дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів на 85 груп, в яких виховується 2061 дитина. Крім того, всі діти 5- річного віку охоплені дошкільною освітою, 465 дітей – здобуває дошкільну освіту в 26 групах при загальноосвітніх навчальних закладах району. Всього дошкільною освітою охоплено 2526 дітей, що становить 58 відсотків від загальної кількості дітей (віком від 3 до 6 років).

Дошкільні навчальні заклади району повністю забезпечені педагогічними кадрами.

З метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів в районному та сільському бюджетах на 2013 рік передбачено кошти на проведення робіт по:

- реконструкції приміщення під дитячий садок у селі Шепарівці;

- будівництву дитячих садків у селах Королівка та Сопів;

- капітальному ремонту дитячого садка у селах Джурків, Великий Ключів, Молодятин та спортивного залу дитячого садка «Колосок» в селі Підгайчики».

Поділитися: