Виконання в Коломийському районі соціальних ініціатив Президента України

01.10.2013
Виконання в Коломийському районі соціальних ініціатив Президента України

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - майбутнє України» щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти та з розширення мережі дошкільних навчальних закладів 29 вересня 2013 року на Коломийщині в селі Підгайчики відбулося відкриття після капітального ремонту спортивного залу в дошкільному навчальному закладі «Колосок».

Від голови облдержадміністрації М.В.Вишиванюка, голови райдержадміністрації М.М.Негрича вручено спортивний інвентар.

На свято завітали заступник начальника управління спорту, начальник відділу розвитку олімпійських і не олімпійських видів спорту департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації М.С.Марцинюк, керівник апарату райдержадміністрації Л.П.Білищак, заступник голови районної ради М.В.Угорський,директор Державного підприємства «Укрспирт» Підгайчиківського місця провадження діяльності І.С.Іванюк, диретор відділку філії "Перспектив" С.В.Балабаник, директор ПАФ "Вільна Україна" В.С.Балабаник, диретор ТОВ "Ал-Прут" М.В.Гоян.

Керівник апарату райдержадміністрації Л.П.Білищак привітала присутніх зі святом, відзначила: «З 2010 року за ініціативи Президента України В.Ф.Януковича розпочата реалізація Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Глава держави вважає необхідним надання державної фінансової підтримки для спорудження та реконструкції найбільш значимих для регіонів об’єктів, введення яких в експлуатацію матиме суттєвий вплив на покращення соціального забезпечення, медичного обслуговування і підвищення якості життя громадян. Влада розуміє важливість і необхідність вироблення стратегії розвитку держави – її майбутнього. Основні аспекти стратегії розвитку держави впроваджуються відповідно до реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича. Найбільший скарб країни – це її люди. Влада району завжди приділяє значну увагу розвитку молодого покоління, адже виконано всі доручення територіальної громади, які надані на зустрічі з жителями села», побажала, щоб з кожним роком у садочку з’являлося все більше вихованців, від яких залежить майбутнє українського народу, завтрашній день нашої Держави,плідної праці в ім’я розквіту та на благо Коломийщини, Прикарпаття й Держави Україна, та вручила грамоту за багаторічну сумлінну працю і значний особистий внесок у розвиток дошкільної освіти Коломийщини вихователю Підгайчиківського дошкільного навчального закладу «Колосок» Л.С.Мельничук.

По закінченню урочистостей з нагоди відкриття дошкільного навчального закладу «Колосок» на сільському стадіоні відбулося святкування 556-ої річниці першої писемної згадки про село Підгайчики, під час якого керівник апарату райдержадміністрації Л.П.Білищак вручила подарунок для сільської бібліотеки - набір книг та грамоту голови облдержадміністрації сільському голові П.Д.Мельничуку з нагоди свята.

Головною метою дошкільного закладу «Колосок» є розвиток, виховання та навчання дітей раннього та дошкільного віку, надання педагогічної допомоги батькам у справі виховання малюків.

На даний час у закладі функціонує 4 групи, з яких 1 – група раннього віку, 3 – дошкільного віку , в них виховується 112 дітей. В ДНЗ працює 30 працівників. Педагогічними кадрами дитячий садок укомплектовано, у закладі працює практичний психолог, інструктор з фізвиховання, керівник гуртка, медичне обслуговування здійснює старша медична сестра.

Поділитися: