В Коломийському районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення

07.10.2013
В Коломийському районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича щодо підвищення соціального захисту  найбільш уразливих верств населення

1 жовтня 2013 року відбулись урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку в Ковалівському геріатричному будинку. Перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Роман Панчук привітав мешканців геріатричного будинку та зазначив: «В Коломийському районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення. При територіальному центрі управління праці та соціального захисту населення Коломийської районної державної адміністрації функціонує Ковалівське стаціонарне відділення, де проживають і лікуються 30 громадян району. Підопічні відділення за станом здоров’я потребують постійного догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги та різних видів соціальних послуг. Влада району приділяє значну увагу рівню життя пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни. В Коломийському районі за січень – серпень 2013 р. отримали різні види державних соціальних допомог 11328 сімей на суму 84539,0 тис. грн., субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива надано 1912 сім’ям на суму 1388,9 тис. грн.

При управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації з січня 2013р. працює „Мобільний соціальний офіс” для здійснення виїзного обслуговування населення району щодо забезпечення в межах своїх повноважень реалізації державної політики соціального захисту населення.

З вересня 2012 року в районі діє районний реабілітаційний центр для дітей-інвалідів в селищі Отинія, де станом на 01.09.2013р. проходять соціальну реабілітацію 11 дітей-інвалідів, які перебувають в належно створених умовах для соціальної адаптації та реабілітації.

В територіальному центрі соціального обслуговування на обліку перебувають та обслуговуються відділенням соціальної допомоги на дому 1 інвалід війни, 167 учасників війни, 2 родини загинувших, 5 учасників бойових дій».

Урочистості продовжились концертом за участю аматорів клубу с.Мишин, а на завершення мешканці геріатричного будинку села Ковалівка отримали подарунки від голови районної державної адміністрації, депутата обласної ради Михайла Михайловича Негрича до Міжнародного дня людей похилого віку.

Також відбулися урочисті та святковий концерт в геріатричному будинку села Коршів за участю аматорів клубу села Черемхів.

Поділитися: