Лікарняна каса на Коломийщині

07.10.2013

3 жовтня 2013 року в Коломийській райдержадміністрації відбулися збори на тему «Лікарняна каса», в яких взяли участь працівники райдержадміністрації.

Юрист Лікарняної каси Вовк М.П. та провідний спеціаліст дитячої лікарні-лікар-травматолог Федоришин В.Є. довели до відома присутніх про діяльність лікарняної каси «Прикарпаття» та роздали брошури з інформацією та контактними даними каси.

Система Лікарняних кас - це об'єднання потенційних пацієнтів, своїми зусиллями та коштами забезпечують своє лікування. Лікарняна каса у випадку хвороби, забезпечує хворого медикаментами, допомагає у проведенні досліджень, витратними матеріалами.

Лікарняна каса працює за принципом солідарності та взаємодопомоги. Ставши членом Лікарняної каси «Прикарпаття», людина сплачує лише щомісячні членські внески (25 грн.), а всі витрати, пов'язані з її лікуванням, бере на себе Лікарняна каса.

Головна мета діяльності - об'єднання зусиль громадськості, фізичних та юридичних осіб, здійснення заходів, спрямованих на покращення медичного забезпечення членів цієї організації шляхом:

- медикаментозного забезпечення;

- діагностичного та консультативного обслуговування;

- вдосконалення надання медичної допомоги населенню;

- втілення нових форм діагностики та лікування тощо.

У випадку хвороби члени Лікарняної каси безкоштовно забезпечуються медикаментами, діагностикою, консультативним обслуговуванням в стаціонарі, в умовах денного стаціонару, в амбулаторних умовах в межах лікувального закладу Івано-Франківської області. Лікарняна каса «Прикарпаття» працюватиме в таких напрямках:

- одноразової систематичної фінансової, медикаментозної, матеріальної та іншої допомоги;

- систематичної фінансової,медикаментозної, матеріальної та іншої допомоги;

- розробка конкретних цільових програм;

- допомога на основі договорів про спільну діяльність;

- надання допомоги безпосередньо особистою працею, послугами тощо.

Діяльність Лікарняної каси поширюється на амбулаторне та на стаціонарне лікування.

Лікарі наголошують: медичне страхування - справа добровільна. Жодну копійку із каси не спрямують не за призначенням. Мешканці самостійно зможуть контролювати потік своїх фінансів.

Контактна інформація : тел..(03433) 70-4-09 - приймальня;

(03433)70-4-10 - юридичний відділ.

Поділитися: