На Коломийщині проведено об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів

07.10.2013
На Коломийщині проведено об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів

5 жовтня 2013 року голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич здійснив об’їзд сільськогосподарських гуртово-роздрібних ринків та торгових точок району щодо здійснення ярмаркових заходів.

На виконання розпоряджень обласної державної адміністрації від 13.08.2013р. №550 «Про наповнення споживчого ринку області товарами місцевих виробників» та від 20.09.2013р. №632 «Про проведення ярмарок» та з метою забезпечення населення району і області сільськогосподарською продукцією, продовольчими товарами, насіннєвим матеріалом, мінеральними добривами, було видано розпорядження Коломийської районної державної адміністрації, яким затверджено список сільськогосподарських та переробних підприємств району, що беруть участь у ярмаркових заходах.

Починаючи з 28 вересня 2013 року було розпочато проведення обласних та районних ярмарок «Золота осінь-2013».

Ярмарки проводяться на ринках селищ Гвіздець і Печеніжин, ТзОВ «Потенціал» селища Отинія, ПФ «Богатир» села Коршів, сільськогосподарському гуртово-роздрібному ринку ТзОВ «Коломийський Колос», МП «Торговиця» та КП «Коломийський центральний продовольчий ринок» в м.Коломия.

Щосуботи сільськогосподарські та переробні підприємства району братимуть участь в ярмарках «Золота осінь-2013», які проводяться в обласному центрі по вул. В.Стуса (ринок «Східний» «ТзОВ Гаразд України»).

05 жовтня 2013 року підприємства нашого району, а саме ФГ «Прометей», ПП Стефанців, ПП Гісь І.І., СОК «Чиста флора», взяли участь в обласній ярмарці, яка проводилась по вул. В.Стуса (ринок «Східний» «ТзОВ Гаразд України» м. Івано- Франківськ, де представляли продукцію власного виробництва.

Проведено ярмаркові заходи на сільськогосподарському гуртово-роздрібному ринку ТзОВ «Коломийський Колос», МП «Торговиця» та КП «Коломийський центральний продовольчий ринок» в м.Коломия, де сільськогосподарські та переробні підприємства району, власники особистих селянських господарств реалізовували продукцію власного виробництва. Так, ПП «Степан Мельничук», ФГ «Прометей», реалізовували картоплю по 3,50грн, капусту - 1,00-1,50грн., моркву - 2,80грн., столовий буряк – 2,80грн. за кілограм.

Власники особистих селянських господарств із сіл Велика Кам'янка, Джурків, Годи-Добровідка, Мишин, Восресинці, Семаківці, Підгайчики, Жукотин Коломийського району та сіл Тишківці, Чортовець, Вербівці, Серафинці Городенківського району, сіл Герасимів та Обертин Тлумацького району реалізовували картоплю по ціні від 1,50 до 4,00грн. в залежності від фракції, тоді як приватні підприємці-реалізатори продають картоплю по 4,50- 4,80 грн. за кілограм.

Ціни на капусту становили від 1,00 до 1,50грн., моркву - 2,50-3,50грн, столовий буряк - 2,00-3,00грн., цибулю - 4,50 до 5,0грн. за кілограм.

ПАФ «Вільна Україна» реалізовувала пшеницю та яблука. Ціна на яблука становила 5,00-7,00грн. за кілограм.

ПСП «Оскар» та приватний підприємець Стасюк В.М. (с.Черемхів) реалізовував насіннєве, продовольче та фуражне зерно, міндобрива. Ціна продовольчого зерна становила 1,70грн за 1кг, тоді як середня ціна на ринку 1,90грн. за 1кг.

ПСВТП «КВІЛТ» представив продукцію: квашені огірки та помідори, сухофрукти, сиропи.

ТзОВ «ЗПК «ЮМАС» реалізовували борошно власного виробництва вищого і першого ґатунків та висівки. В залежності від фасовки ціна на борошно становила від 3,00 до 3,20грн. за 1кг, тоді як в середньому ціна на ринку на борошно марки «Албінос» складає 3,50-3,60грн за 1кг (фасовка 45-50кг).

Що стосується торговельної мережі, то слід сказати, що в даний час торгівельна мережа місцевих товаровиробників в районі представлена 26 торговими точками товаровиробників, зокрема:

- ФГ «Прометей» облаштовано магазини в селищах Гвіздець (площа 10кв.м), Печеніжин (9 кв.м), Отинія (9кв.м) та торгову точку на центральному ринку м.Коломия площею 6 кв.м, де торгують овочами, фруктами, м'ясоковбасними виробами, субпродуктами. Картоплю завозять в дані торгові точки по замовленню громадян.

- ПП «Степан Мельничук» має торгову точку на центральному ринку м. Коломия, де реалізовує овочі, фрукти, молоко та хліб. В даний час завершує облаштування малої архітектурної споруди для реалізації продукції власного виробництва в мікрорайоні Леонтовича м.Коломия;

- ПП Стефанців Р.В. облаштовано 4 торгові точки «Воскресинецькі ковбаси»,

місце розташування : м.Коломия, вул.Мазепи (30кв.м), вул. Січових Стрільців (кіоск 10кв.м), вул. Бандери (кіоск 10кв.м), с.Воскресинці (територія виробництва);

- ПП Мацьків В.М. – облаштовано 4 торгівельні точки, зокрема:

м.Коломия, вул. Грушевського 23 (площа 35 кв.м), вул. Міцкевича 14 (площа 35 кв.м), вул. Бандери 2 (площа 30 кв.м), та в с. Сопів на території виробництва.

- ПП «Гермес-1» - магазин «Гермес» - м.Коломия, вул. Сагайдачного (30 кв.м) , площа Ринок ( 30 кв.м), та в с. Сопів на території виробництва.

- ПП Григорчук М.М. - магазин «Ковбасир» м.Коломия, вул. Січових Стрільців (35 кв.м) , вул.Мазепи (50 кв.м), 4 торгові точки на центральному ринку м. Коломия (24кв.м) та в с. Раківчик на території виробництва(12кв.м).

- Агрофірма «Прут» - розташування магазинів м.Коломия, вул. Чорновола

(30кв.м), вул. Січових Стрільців (30кв.м), вул. Бандери (30кв.м), та в с. Загайпіль (територія виробництва);

- Приватний підприємець Семчук В.І.- торгівельна точка на ринку с.Коршів ( 5кв.м) та на території виробництва - (8кв.м) - реалізовує хлібобулочні вироби.]

Поділитися: