На Коломийщині відзначили 100-річчя заснування церкви

16.10.2013

Відповідно до Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34/2003 в усіх населених пунктах України проходять заходи щодо відзначення 1025-річниці Хрещення Київської Русі. Християнство долучило Київську Русь до родини європейських християнських народів.

13 жовтня 2013 року в селі Нижня Велесниця відбулося відзначення 100-річчя заснування Української Автокефальної Православної Церкви.

Зі святом від імені голови райдержадміністрації М.М.Негрича присутніх привітала керівник апарату райдержадміністрації Л.П.Білищак, відзначила: «100-річчя заснування церкви це знаменна дата в історії, яку ми святкуємо напередодні великого релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Те, що вірні дбають про свій храм, є проявом їх пошани та любові до того, хто в ньому перебуває; проявом вдячності та покори до того, кому завдячують своїм життям та хто оберігає їх кожного дня. Ця старанність показує, що парафіяльна спільнота жива і діяльна, вона розвивається» та вручила для церкви подарунок – ікону Божої Матері.

Поділитися: