На Коломийщині відкрили другий розділ експозицій Музею національно-визвольної боротьби

16.10.2013
На Коломийщині відкрили другий розділ експозицій Музею національно-визвольної боротьби

14 жовтня 2013 року в Музеї історії міста відбулося відкриття другого розділу експозицій Музею національно-визвольної боротьби.

На свято завітали голова Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрич, міський голова І.Б.Слюзар.

Голова Коломийської райдержадміністрації привітав ветеранів, учасників бойових дій Української Повстанської Армії, відзначив: «Відкриття другого розділу експозицій Музею національно-визвольної боротьби та експонати зібрані у ньому – це частина історії великої боротьби УПА за волю і незалежність України, це знакова подія, яка відбувається саме сьогодні у велике релігійне свято на Покрову Пресвятої Богородиці. Мрії багатьох поколінь нашого народу збулися в наш час. Ті, хто жив і боровся під гаслом "Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за неї" – заслуговують на щиру вдячність, пошану сучасників і прийдешніх поколінь українців. Музей - символ національної гордості, який став місцем шани полеглих героїв Української повстанської армії».

Коломийщина взяла чи не найактивнішу участь у діях УПА, про що сьогодні свідчать численні хрести, пам’ятні знаки, меморіальні дошки та символічні могили в селах нашого району.

Поділитися: