В Коломийсьокму районі проведено захід на тему «Тютюнопаління – це підступна пастка»

20.10.2013

Одна з гострих проблем сьогодення – це поширення серед дітей та молоді тютюнопаління та вживання алкоголю. Чому молодь, особливо підлітки, починають курити? Одна з причин – приклад дорослих курців у сім’ї. Друга причина – недисциплінованість. Підлітки факт куріння повязують із привабливістю, самостійністю.

Особливо небезпечне куріння для несформованого молодого організму, куріння згодом відображується на різних його функціях. Підлітки вважають, що курінням вони підвищують cвій статус серед однолітків.

Куріння – соціальне лихо. Через нерозуміння, сліпе наслідування ровесників підліток починає курити – спочатку робить одну затяжку, а потім тягнеться до лиховісної пачки знову і знову...

З метою виховання соціально-правової активності учнівської молоді, спрямованої на здоровий спосіб життя, запобігання негативних проявів у молодіжному середовищі, формування культури здоров’я у підростаючого покоління фахівцями із соціальної роботи селища Отинії Дутчак Наталією та Мельничук Петром було проведено захід на тему «Тютюнопаління – це підступна пастка» з учнями 8 класів шкіл селища Отинії та села Грабич.

Під час проведення заходу, учні були ознайомлені із шкідливістю та наслідками тютюнопаління, називали багато причин чому діти у їхньому віці починають курити. Учням було запропоновано шляхи зниження куріння у оточуючому їх середовищі.

Чимало ще є сьогодні людей, несвідомих того, як легко можна знищити своє власне життя. Тож потрібно зробити вибір – бути вільною людиною, будувати щасливу сім’ю, виховувати щасливих і здорових дітей, чи стати рабом звичок. Всі ми родом з дитинства. А якщо це так, то і правила життя, якими керуються люди, засвоюються в дитинстві, в сімї, школі. Слід приділяти увагу дітям змалечку і часто. Допомагати їм переборювати труднощі, не залишати їх віч-на-віч з проблемами.

Поділитися: