На Коломийщині відбулись урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

04.11.2013
На Коломийщині відбулись урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

31 жовтня 2013 року в МПК «Народний дім» відбулись урочистості з нагоди святкування Дня працівників соціальної сфери. З привітаннями виступили влада району та міста та вручили грамоти для працівників соціальної сфери.

Перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Роман Теодорович Панчук відмітив: «У першу неділю листопада на Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров'ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім'ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими.

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості зміни суті та змісту державної соціальної політики. На його переконання, важливо забезпечити перехід соціальних працівників на упереджувальну тактику роботи.Такі методи роботи дозволять вивільнити значні кошти, які можна буде спрямувати як на розвиток системи соціального захисту в цілому, так і на вирішення найбільш проблемних питань громадян зокрема».

Урочистості завершились святковим концертом, в якому взяли участь: народний аматорський хореографічний колектив «Прикарпаття» Будинку культури с. Велика Кам’янка, ансамбль троїстих музик «Серпанок» Будинку культури смт. Печеніжин, вокальний ансамбль дівчат «Горянка» Будинку культури смт. Печеніжин, народний ансамбль бального танцю «Квіти Надії» БДЮТ, Христина Ткачук, Василь Нагірняк, Ангеліна Колодніцька, сестри Марія та Христина Дутчак з с. Лісної Слобідки, Леся Гоюк, експериментальний театр танцю «Дихання» МПК «Народний дім», Рустам Панкевич, Василь Свищук.

Поділитися: