На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - майбутнє України» в селі Джурків Коломийського району відкрито дошкільний навчальний заклад «Журавлик»

15.11.2013
На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - майбутнє України» в селі Джурків Коломийського району відкрито дошкільний навчальний заклад «Журавлик»

8 листопада 2013 року в селі Джурків Коломийського району відбулось відкриття дошкільного навчального закладу «Журавлик» після капітального ремонту.

З 2010 року за ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича розпочата реалізація Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Діти – майбутнє нації. Це, як ніхто, розуміють обласна та районна влада. Тільки упродовж 2010-2013 років, відповідно до Підпрограми розвитку системи дошкільної освіти, в Коломийському районі уже відкрито 14 дошкільних навчальних закладів.

На відкритті були присутні голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, голова Коломийської районної ради Богдана Володимирович Болюк, Джурківський сільський голова Сеньків Тарас Васильович, настоятель церкви Успіня Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви отець Іван Кузьмин та громада села.

З вітальним словом виступив голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич та відзначив, що влада завжди з особливою увагою ставилася до наймолодших наших мешканців району – дітей. Без сумніву величезна увага повинна приділятися саме дітям, адже вони – творці майбутнього, цвіт нашої держави, тому їхнє здоров’я - на першому місці.

Також голова Коломийської районної державної адміністрації М.М. Негрич подарував для садочка холодильник та вручив грамоти голови обласної державної адміністрації Джурківському сільському голові Тарасу Сеньківу та секретарю Джурківської сільської ради Ярославу Данилюку. Грамотами голови районної державної адміністрації та голови районної ради за сумлінну працю, професіоналізм в роботі та з нагоди відкриття дошкільного навчального закладу нагороджено директора ДВСТФ «Надія» Присяжнюка М.М., директора ТзОВ «Коломия спецмонтаж» Потятинника О.Й., директора Тзов «Темп-Прут»Прусака М.С., директора ТзОВ «Джерело» Демківа З.І., керівника фермерського господарства «Сопівське В» Палагнюка В.М., директора приватного підприємства Козела І.М., приватного підприємця Гаріпову І.В., жителів села Джурків Яворського В.П. та Атаманюка І.П.

До односельців звернувся Джурківський сільський голова Тарас Сеньків, який зазначив, що відкриття дошкільного навчального закладу стало справжнім святом для всіх жителів села Джурків і дорослих, і дітей. Завдяки підтримці влади, активності батьків, згуртованості підприємців в дошкільному навчальному закладі «Журавлик» зробили капітальний ремонт і діти будуть мати можливість відвідувати садок. Також подякував районній владі і зазначив: «На передвиборній зустрічі з громадою села голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич обіцяв здійснити капітальний ремонт і відкрити дошкільний навчальний заклад в с. Джурків. Ініціативу підтримала громада села. Сьогодні ми маємо капітально відремонтований садок.

Також цього року на виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо надання освітніх послуг та з метою забезпечення підвезення учнів і педагогічних працівників сільської місцевості до місця навчання і додому Джурківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів вручено новий «шкільний автобус», які Коломийщина отримала від держави».

Освятив садочок настоятель церкви Успіня Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви отець Іван Кузьмин.

Садочок розраховано на 48 дітей, буде працювати 2 групи:

- молодша (діти віком 3-4 років);

- старша (5-6 років).

Поділитися: