У Коломийському районі вшанували пам’ять педагога, заслуженого вчителя України, поета Петра Кінащука

19.11.2013

17 листопада 2013 року в Коломийському районі в Будинку культури селища Отинія відбулося вшанування педагога, заслуженого вчителя України, поета Петра Михайловича Кінащука.

Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич відзначив, що Петро Михайловича Кінащук це гордість Коломийщини та Івано-Франківщини, де завжди народжуються талановиті люди, особистості, які вміють прославити рідний край.

Кінащук Петро Михайлович народився 28 травня 1940 року в селі Угорники Коломийського району в селянській сім’ї. Мама Марія працювала в колгоспі ім. Жданова, а батько Михайло на залізниці. В 1961-1962 роках працював директором Будинку культури в Отинії. У 1970 році був призначений директором Ліснохлібичинської середньої школи, а в 1972 році директором Отинійської середньої школи в якій на цій посаді пропрацював до 1998 року. В 1998 році був переведений в м. Коломию на посаду начальника Коломийського районного відділу освіти на якій пропрацював до 2001 року і в 2002 році радником голови Коломийської районної ради.

В 1990 році йому було присвоєно звання «Заслужений вчитель України». Неодноразово нагороджувався грамотами і подяками всесоюзного, республіканського, обласного, районного та місцевого рівнів.

Обирався депутатом районної ради, селищної ради і впродовж декількох скликань був на громадських засадах заступником Отинійського селищного голови.

Поет. Написав п’ять збірок віршів.

Помер 17 жовтня 2008 року в Отинії і похований на Отинійському кладовищі

Поділитися: