Наповнення споживчого ринку у Коломийському районі товарами місцевих товаровиробників відповідно до завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича

26.11.2013

На виконання Програми економічних реформ Президента України В.Ф.Януковича на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", розпорядження облдержадміністрації від 13.08.2013 року № 550 "Про наповнення споживчого ринку області товарами місцевих виробників" та окремого доручення голови облдержадміністрації районною державною адміністрацією вживаються відповідні заходи, спрямовані на забезпечення продовольчої безпеки, підвищення конкурентоспроможності продукції аграрного сектора на внутрішньому і зовнішньому ринках, вирішення соціальних проблем селян. Одним з основних напрямків цієї діяльності є сприяння насиченню споживчого ринку широким асортиментом якісних товарів, насамперед місцевого виробництва.

В районі щорічно виробляються: понад 66 тис. тонн зернових, 106 тис. тонн картоплі, 13 тис. тонн овочів, 2 тис. тонн плодів і ягід, 700 тонн хліба та хлібобулочних виробів, що в основному забезпечує її внутрішні потреби. За останні роки виробництво продукції аграрних та переробних підприємств і надалі зростає.

Для забезпечення населення Коломийського району і області сільськогосподарською продукцією, продовольчими товарами, насіннєвим матеріалом, мінеральними добривами, було видано розпорядження райдержадміністрації від 27.09.2013 № 431 «Про проведення ярмарків», яким затверджено список сільськогосподарських та переробних підприємств району, що беруть участь у ярмаркових заходах.

Починаючи з 28 вересня цього року було розпочато проведення обласних та районних ярмарок «Золота осінь-2013».

Ярмарки проводяться на сільськогосподарському гуртово-роздрібному ринку ТзОВ «Коломийський Колос», МП «Торговиця» та КП «Коломийський центральний продовольчий ринок» в м. Коломия, ринках селищ Гвіздець і Печеніжин, ТзОВ «Потенціал» селища Отинія, ПФ «Богатир» села Коршів.

Для зберігання зерна, картоплі, овочів та фруктів в районі функціонує 31 зерносклад, де можна зберігати 39910 тонн зерна, 5 овоче- та 5 картоплесховищ загальною ємкістю відповідно 2700 і 1650 тонн, 2 плодосховища на 1270 тонн.

Протягом 2012-2013 років ТзОВ «Компанія «Агро-Дует» провела реконструкцію діючих зерноскладів та одного піднавісу і в даний час має можливість зберігати до 3000 тонн зерна, що на 1700 тонн більше, ніж було до цього часу. Проведена реконструкція одного складу в ТзОВ ЗПК «ЮМАС», де встановлено млин для виробництва житнього борошна та його зберігання.

З метою розширення асортименту та збільшення обсягу плодоовочевих консервів ПСВТП «КВІЛТ» проводить реконструкцію з добудовою приміщень на 400 куб. метрів, встановлено холодильні камери, в яких продукція зберігатиметься при температурі (-250С) на площі 180 кв. метрів, та холодильні камери, де продукція зберігатиметься при температурі від (0 до-500С) – 180 кв. метрів площ, а також складське приміщення, де зберігатиметься сушена продукція на площі 200 кв. метрів.

На даний час торгівельна мережа місцевих товаровиробників в районі представлена 33 торговими точками в місті та районі, з яких 7 точок облаштовано в 2013 році. Крім того, в районі з початку року відкрито 4 об’єкти підприємницької діяльності, в яких місцеві товаровиробники будуть мати можливість реалізувати свою продукцію: магазин «Кулінарія» в смт. Печеніжин, магазин «Софія» в с. Лісний Хлібичин, магазин «Бангоф», кафе «Бангоф» в с. Шепарівці.

Протягом серпня – жовтня цього року проводився моніторинг на предмет наявності продукції місцевих товаровиробників в торговій мережі району. В усіх обстежених магазинах здійснювалася реалізація ковбасних, хлібобулочних виробів, алкогольних напоїв та молокопродуктів місцевих товаровиробників.

Поділитися: