Стан наповнення бюджету та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України у Коломийському районі

26.11.2013

Управлінням Пенсійного фонду України в м.Коломиї та Коломийському районі відповідно до завдань та доручень Президента України постійно вживаються заходи щодо забезпечення наповнення бюджету, своєчасного фінансування пенсій та допомог, а також недопущення росту боргів до бюджету Фонду.

Основними бюджетоутворюючими підприємствами в районі є: філія «Коломийська дорожно-експлуатаційна дільниця», державне підприємтво «Коломийське лісове господарство», Підгайчиківське місце провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», товариство з обмеженою відповідальністю «АБО-МІКС», Державне підприємство «Коломийський державний ветеринарно - санітарний завод «Ветсанзавод», товариство з обмеженою відповідальністю агропромислова фірма «Левада», фермерське господарство «Прометей», надходження від яких в загальній сумі складають 7,3%.

Надходження від установ та організацій, що фінансуються з бюджету склали у звітному періоді 65,7%.

Для забезпечення наповнення бюджету власними коштами управління Пенсійного фонду в місті Коломиї та Коломийському районі проводилася цілеспрямована робота щодо контролю за сплатою єдиного внеску та погашення заборгованості платників шляхом взаємодії із соціальними партнерами, правоохоронними органами, органами державної виконавчої служби.

Внаслідок вжитих спільних заходів із райдержадміністрацією, органами стягнення та правоохоронними органами, в січні-вересні 2013 року зменшено борг зі страхових внесків.

Проведено 12 планованих перевірок страхувальників боржників та 16 позапланових, за результатами яких донараховано внесків із позитивним значенням та накладено адміністративні штрафи. на 1 посадову особу.

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 30.01.2013 №52, створено районну комісію з легалізації заробітної плати, станом на 01.10.2013 проведено 6 засідань.

У ході легалізації заробітних плат і тіньової зайнятості залучено до сплати внесків 10 осіб із 13 виявлених, сплачено внесків до Пенсійного фонду України.

З метою залучення громадян до добровільної участі в пенсійному страхуванні проведено 4 виступи на радіо та телебаченні, опубліковано в пресі 4 матеріали, проведено 374 індивідуальні бесіди з громадянами, розповсюджено 306 інформаційних листів, розміщено 55 роз’яснень на стендах. Станом на 01.10.2013 на обліку перебуває 65 платників внесків на добровільних засадах.

Питання наповнення бюджету Пенсійного фонду були предметом розгляду на 4 засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Коломийській райдержадміністрації, на яких заслухано 13 керівників.

Поділитися: