В Коломийському районі відбулися заходи з нагоди Дня захисту людей з особливими потребами

05.12.2013
В Коломийському районі відбулися заходи з нагоди Дня захисту людей з особливими потребами

Щороку 3–ого грудня весь світ відзначає День захисту людей з особливими потребами.

3 грудня 2013 року в Коломийському районі у Ковалівському стаціонарному відділенні територіального центру відбулися заходи з нагоди Дня інваліда.

Заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин відзначила: «Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню інвалідів, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. Всім потрібно діяти так, щоб соціальні умови життя незахищених верств населення поліпшувалися і були комфортними для них. Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують нашої допомоги»

Медичний персонал та мешканці стаціонарного відділення територіального центру висловили щиру вдячність голові Коломийської райдержадміністрації за надану благодійну допомогу.

По закінченню урочистостей для мешканців відділення відбувся святковий концерт.

Заходи з нагоди Дня захисту людей з особливими потребами відбулися в Коломийському районному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, дитячого відділення Отинійської районної лікарні №1, Коршівському та Коломийському геріатричному будинку.

Упродовж останніх років у Коломийському районі реалізовують заходи щодо подальшого покращення якості надання медичної допомоги населенню, зміцнення матеріально-технічної бази закладів здоров’я, передбачених державними, регіональними програмами з питань охорони здоров’я.

За сприяння голови Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрича активно допомагає Коломийській центральній районній лікарні, дитячій лікарні, пологовому будинку, Ковалівському стаціонарному відділенню територіального центру родина Шуманнів з Німеччини. Вони передають для українців візки, функціональні ліжка, тумбочки, матраци, телевізори та інше необхідне обладнання. Для мешканця Ковалівського стаціонарного відділення територіального центру голова райдержадміністрації М.М. Негрич привіз ще й ходунки. Чоловік висловив щиру вдячність людям, які піклуються про його здоров’я, зокрема голові райдержадміністрації, який зініціював дружбу з німецьким подружжям, і відзначив, що після важкої травми завдяки спеціальному ліжку та ходункам чоловік відчув значне полегшення, і знову вчиться ходити.

Родина Шуманнів задоволена співпрацею з Коломийщиною, адже гуманітарна допомога доходить до найбільш потребуючих.

Поділитися: