На Коломийщині проведено виставку Новоріно-Різдвяної атрибутики

25.12.2013
На Коломийщині проведено виставку Новоріно-Різдвяної атрибутики

З 19-25 грудня на Коломийщині в Центральнійї районній бібліотеці проводилась виставка Новоріно-Різдвяної атрибутики відповідно до завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку регіону.

Заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин привітала гостей свята з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим та відзначила: «Це свято, яке розвиває традиції та обряди, залучає до активної діяльності учнівську та студентську молодь, посилює вплив традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення українського народу. З метою вирішення актуальних питань життєдіяльності району особлива увага приділялася організації виконання завдань і заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015 роки. В районі реалізуються заходи щодо забезпечення добробуту населення, створення належних умов та розвитку інфраструктури населених пунктів району, адже – це одна із умов соціальної справедливості».

У виставці взяли участь роботи учнів Гвіздецької школи мистецтв, Нижньовербізької школи мистецтв, Марії Згоранець селища Печеніжин, Ганни Угорської села Воскресинці, Марії Бойчук села Слобода, також роботи представлені з сіл Малий Гвіздець, Товмачик, Великий Ключів, Голосків.

Кращі роботи будуть представлятися на обласному конкурсі Різдвяної атрибутики в місті Івано-Франківську.

Поділитися: