На Коломийщині відбувся районний конкурс колядок

31.12.2013
На Коломийщині відбувся районний конкурс колядок

25 грудня 2013 року на Коломийщині відповідно до завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку регіону, на виконання наказу управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 05.12.2013 р. № 188 «Про організацію проведення новорічно-різдвяних свят у закладах освіти» та з метою духовно-морального, естетичного та національного виховання учнів на базі Коломийського економіко-правового коледжу, П’ядицького будинку культури, Отинійської та Нижньовербізької ЗОШ І-ІІІ ст. проведено районний конкурс вертепів, маланок, колядок, щедрівок, віншувань, традиційних зимових розваг тощо.

Участь взяли колективи усіх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступені, І-ІІ ступенів та навчально-виховні комплекси.

Перший заступник голови райдержадміністрації завітав на районний конкурс колядок на базі Економіко-правового коледжу міста Коломиї, привітав присутніх та відзначив: «За давнім гуцульським повір’ям, доки українці писатимуть писанки і співатимуть колядки, доти буде Україна. Коломийщина славиться своїми талантами. Саме митці Коломийщини, шануючи батьківські традиції та мистецькі надбання своїх краян, з року в рік відтворюють, примножують, розкривають скарбницю національної духовності».

Заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин вітала учасників конкурсу в Отинійському будинку культури, привітала гостей свята з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим, побажала щоб Новий рік став для всіх успішним, щедрим на здобутки та добрі справи, багатим на гарні новини та щасливі події та відзначила: «На Коломийщині є можливість насолодитися численними мистецькими святами і фестивалями. Адже Коломийщина була і залишається «фестивальною Меккою».

Керівник апарату райдержадміністрації Л.П.Білищак завітала на районий конкурс колядок до Нижньовербізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, привітала присутніх з наступаючим Новим Роком і Різдвом Христовим та відзначила: «Це свято яке розвиває традиції та обряди, залучає до активної діяльності учнівську та студентську молодь, посилює вплив традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення українського народу. Конкурс організовано з метою наближення до глядача, а також залучення більшої кількості учасників цього святкового дійства. Не випадкова і дата проведення конкурсу, оскільки це дасть можливість вибрати кращі колективи для участі в обласній розколяді, краще підготуватися до виступів під час новорічно-різдвяних свят на районних сценах, сприятиме зростанню якісного рівня виконання колядок і щедрівок в ході святкового поздоровлення односельчан. Нехай Новий Рік та Різдво принесуть Вам добробут, благополуччя, щирих друзів та партнерів, шани та любові від рідних та близьких Вам людей, здійснення найзаповітніших мрій!»

Колективи усіх загальноосвітніх закладів представили на огляд журі цікаві програми, найхарактерніші зразки автентичного фольклору, досягли високої виконавської майстерності, підготували народні костюми. Цьогорічні виступи учасників свята засвідчили зрослу майстерність учасників, показали цікаві вирішення сюжетних постановок та музичного супроводу. Усі школи на високому рівні вирішили організаційні питання.

Найкраще виступили Ковалівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Спаський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад», Корницька загальноосвітня школа І-ІІІ супенів., Черемхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Угорницька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Марківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Матеївецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Коршівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ,Ліснохлібичинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ,Княждвірський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний щаклад», Нижньовербізька загальноосвітня школа І-ІІІ ст., Малокам’янський НВК «загальноосвітня школа І-ІІ ст. - дошкільний навчальний щаклад», Грабицька загальноосвітня школа І-ІІ ст., Ліснослобідська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Ковалівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. братиме участь в обласній розколяді.

Поділитися: