Забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання в сім’ї в Коломийському районі

31.01.2014

ї 31 січня 2014 року у Коломийському районі в селі Нижній Вербіж відбувся круглий стіл з фахівцями соціальної роботи на тему: "Діти-майбутнє України".

На засіданні круглого столу обговорили питання підвищення якості життя та вдосконалення роботи з сім’ями у яких виховуються діти-інваліди.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді М.В.Козловська відзначила: «З метою активізації громади до вирішення проблем найуразливіших верств населення, Коломийським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді забезпечується сприяння та допомога у створенні громадських організацій, метою яких є допомога сім’ям, що виховують дітей з особливими потребами. З цією метою в Коломийському районі за ініціативи голови районної державної адміністрації Негрича М.М. з вересня 2012 року почав діяти Коломийський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів в селищі Отинія. За рахунок коштів місцевого бюджету орендовано автобус, який щоденно підвозить дітей в обидві сторони. Для проходження реабілітації дітей з особливими потребами з порушенням опорно-рухового апарату, серцево-судинної та дихальної системи облаштована сенсорна кімната. Отримано благодійну допомогу з Німеччини: плазмовий телевізор з DVD, функціональні ліжка та інвалідні візки. Центр соціальної реабілітації можуть відвідувати діти віком від 2-х до 18 років.

Діти мають змогу отримувати наступні види реабілітаційних заходів:

- фізкультурна розробка та проведення масажів;

- надання психологічної та логопедичної реабілітації;

- навчання навикам самообслуговування;

- медична консультація.

З вихованцями працюють педіатр, невропатолог, вчитель реабілітолог, логопед, психолог, масажист та вихователі.

Під час перебування дітей з особливими потребами протягом дня у центрі реабілітації батьки мають змогу не звільнятися з роботи у зв’язку з необхідністю догляду, а продовжувати працювати».

Поділитися: