Зустріч студентів в Центральній районній бібліотеці з учасниками бойових дій в Афганістані

15.02.2014
Зустріч студентів в Центральній районній бібліотеці з  учасниками бойових дій в Афганістані

Центральна районна бібліотека з метою реалізації в районі завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій розпочала цикл заходів по закладах культури Коломийського району на відзначення 25-річчя з часу виведення радянських військ з Афганістану. В читальному залі відбулася зустріч студентів політехнічного коледжу з воїнами-афганцями: головою Коломийської міськрайонної організації ветеранів Афганістану Йосипом Тодоровим та учасником бойових дій в Афганістані, автором та виконавцем афганських пісень – Анатолієм Нейлою. Йосип Тодорів презентував для присутніх свою книгу «Сини Коломийщини в Афганській війні», Анатолій Нейла чарував своїми драматичними авторськими піснями про непотрібну війну в Афгані.

Присутні в бібліотеці зібралися, щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг у афганських ущелинах, та поклонитися тим, хто прийшов із війни живим, хоча і з пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок. Тоді, ідучи в то пекло чужої країни з іншою вірою, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, тим, хто поневолений. Вони вірили, що ідуть не вбивати, а захищати.

Офіційно це не називали війною, а лише воєнною кампанією. Але ця кампанія тривала майже 10 років і вимагала великих жертв.

Поділитися: