Про виконання будівельних робіт підприємствами міст і районів Івано-Франківської області за січень–червень 2014 року

23.07.2014

Головне управління статистики інформує. За січень–червень 2014р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 340,3 млн.грн. Індекс будівельної продукції порівняно з аналогічним періодом попереднього року cтановив 84%, що відповідає 16 місцю серед регіонів України.

Значні обсяги будівництва забезпечили підприємства обласного центру (61,3% загального обсягу), Долинського (13,9%), Тлумацького (6,7%), Калуського (4,6%) районів і м.Калуша (4,2%). Ще майже 5% робіт виконано будівельниками міст Бурштина та Коломиї, Косівського, Рожнятівського, Тисменицького районів.

Позитивна динаміка у будівництві в значній мірі обумовлена нарощуванням обсягів будівельниками Болехівської та Яремчанської (відповідно у 4,1 і 2,1 раза) міських рад, Калуського та Косівського районів (відповідно у 2,1 і 1,6 раза).

Водночас не досягнуто рівня будівництва відповідного періоду 2013р. підприємствами обласного центру, міст Бурштина та Коломиї, Надвірнянського, Рогатинського, Рожнятівського та Тисменицького (зниження становить 1–27%) районів. Значне скорочення обсягів будівельних робіт спостерігалося у м.Калуші, Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Коломийському, Рожнятівському, Снятинському та Тлумацькому (на 31–69%) районах.

Будівельники обласного центру, Болехівської міської ради, міст Калуша і Коломиї, Богородчанського, Галицького, Долинського, Калуського, Коломийського, Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського, Снятинського, Тисменицького та Тлумацького районів вагомі обсяги робіт виконували з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння, частка яких коливались від 50 до 100%.

Найбільші обсяги робіт з капітального ремонту виконано підприємствами Яремчанської міської ради, Верховинського та Городенківського (64–95%) районів, з поточного – міст Калуша та Бурштина, Богородчанського (31–68% загального обсягу робіт) району.

Поділитися: