Коломийським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з запобігання проблем соціально-педагогічної профілактики торгівлі людьми

08.10.2014

7 жовтня 2014 року спеціалістами Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено відеолекторій на тему: «Проблема торгівлі людьми в Україні та її подолання» у П’ядицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. На заході були присутні учні 10-11 класів. Мета відеолекторію: формування уявлень про торгівлю людьми, розвитку навичок безпечної поведінки, підвищення соціально-правових знань підлітків. Учнів було проінформовано про основні причини та наслідки торгівлі людьми, небезпеку виїзду за кордон, сумнівну роботу, з метою виходу заміж за іноземця. Для закріплення отриманої інформації кожен учень мав змогу переглянути тематичний фільм «Правда про торгівлю людьми».

Проблема соціально-педагогічної профілактики торгівлі людьми є важливим напрямом виховної роботи з учнівською молоддю, як складова профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі. Сьогодні мова йде не лише про всебічне виховання особистості, але й про виховання незалежної, конкурентноспроможної особистості, яка здатна протистояти зовнішнім негараздам і впливам, захистити себе у виборі сучасного дорослого життя. Однією з проблем, що стоять сьогодні перед Україною та світовою спільнотою є торгівля людьми.

Це негативне явище може виявлятися у різних формах – від викрадення людей до їх продажу з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Жертви торгівлі людьми використовуються для примусової праці, у порнобізнесі, як донори для трансплантації тканин і органів тощо.

Поділитися: