На Прикарпатті втілюватиметься організований інституціями Норвегії проект з підвищення кваліфікації державних службовців

10.11.2014
На Прикарпатті втілюватиметься організований інституціями Норвегії проект з підвищення кваліфікації державних службовців

Івано-Франківська область стане пілотною в реалізації проекту «Швидка інтеграція в Європейське співтовариство: відображення потреб підвищення кваліфікації українських державних службовців», організованого Міжнародним фондом соціальної адаптації спільно з Університетом Нурланд (Норвегія) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. Про це йшлося на зустрічі ініціаторів проекту з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком.

«Одна з наших основних компетенцій − це програми підвищення кваліфікації державних службовців в бюджетній сфері, отримання знань щодо бухгалтерського обліку, антикорупційних принципів, етики, − наголосив професор, доктор економічних наук у Вищій школі бізнесу в м. Бодо (Норвегія) Анатолій Бурмістров. – Реалізуючи ці програми в Україні, плануємо запрошувати держслужбовців вашої держави до Норвегії, аби відбувався обмін досвідом, щоб пришвидшити євроінтеграцію».

На зустрічі зазначалося: норвезька сторона має успішний досвід впровадження проектів в Україні. Зокрема, з 2003 року в південних областях держави втілюється ініціатива перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців та їх родин, до якої долучилися університети, громадські організації ветеранів збройних сил, підприємства та організації. А з вересня цього року проект стартував також в Івано-Франківську та Коломиї. Його учасники вивчатимуть основи економіки малого підприємства та фінансово-економічної безпеки у сфері землеустрою та кадастру.

«Проект з підвищення кваліфікації українських державних службовців, який пропонується для реалізації в області, є надзвичайно важливим, адже покликаний поширити знання із забезпечення розвитку інноваційної економіки, високих соціальних стандартів, демократії та ефективного управління суспільним розвитком, − підкреслив на зустрічі голова облдержадміністрації Олег Гончарук. − Завдяки таким проектам зможемо готувати фахівців своєї справи, які зможуть виконувати завдання, визначені в процесі євроінтеграції. Обласна державна адміністрація підтримає норвезьку сторону в її ініціативах, сприяючи у їх втіленні».

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Поділитися: