В Коломийському районі відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації здійснено профілактичний виїзд в рамках етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

10.11.2014
В Коломийському районі відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації здійснено профілактичний виїзд в рамках етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

7 листопада 2014 року, щоб донести до підсвідомості дітей та підлітків про вплив та наслідки негативних звичок відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації спільно з сектором кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС та методичним центром управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в рамках етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» проведено профілактичну бесіду з учнями 5-11 класів у Виноградській ЗОШ І-ІІІ ст. на тему: «Негативний вплив психотропних речовин на організм дитини та підлітка та його наслідки», в якому взяло участь близько 100 учнів.

Також вищевказаними органами проведено рейд по торгових точках с. Виноград з метою виявлення фактів порушення чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів, під час якого здійснено розповсюджено соціальну рекламу: «Повнолітній? Доведи!», «Продають алкоголь неповнолітнім? Телефонуй!».

«Хвороба є паном кожної людини» - стверджує одне датське прислів’я. Кожна жертва хронічної хвороби охоче підтвердить, що цей «пан» може бути по-справжньому жорстоким! Але, Ви, можливо, здивуєтесь, дізнавшись, що хвороба часто більше схожа на запрошеного гостя, ніж на «пана». Центр контролю і запобігання хворобам повідомляє, що 30 відсотків часу пацієнти проводять у лікарнях через хвороби та пошкодження, яких можна було б уникнути. Чому вони в лікарнях? Через нездоровий та небезпечний спосіб життя… Куріння, алкоголь, наркотики, СНІД… Чотири вороги здоров’я, чотири вороги людства… Адже найчастіше буває, що людина, раз зазнавши «втіхи» від куріння, вина або наркотиків, назавжди залишається їхнім рабом: хотіла б кинути цигарку, припинити пияцтво або відмовитись від наркотиків, та вже не може. Такі підступні властивості мають ці викрадачі розуму та здоров’я. Молоде покоління повинно уникнути цих нещасть. Адже курцями, п’яницями та наркоманами не народжуються, ними стають люди, яких вчасно не застерегли, не зупинили, коли їхня рука потяглася до цигарки, чарки та наркотиків. Але хто в юності замислюється над тими страшними наслідками, до яких вони можуть призвести? А , замислитись було б варто…

Поділитися: