Звернення Президента України з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

16.12.2013

Шановні співвітчизники!

Після трагічних подій 26 квітня 1986 року люди різних професій, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, боролися зі згубними наслідками аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Завдяки їх самовідданості та жертовності у стислі терміни було споруджено унікальне укриття над зруйнованим четвертим енергоблоком. Цей величний подвиг убезпечив світ від поширення смертельної ядерної небезпеки.

Сьогодні ми вклоняємося мужності та високому професіоналізму тих наших рятівників, що передчасно пішли із життя, вшановуємо героїв-чорнобильців, які брали участь у ліквідації ядерної стихії і які зараз виконують цю відповідальну роботу.

Вважаю, що держава й суспільство повинні і надалі докладати значних зусиль, щоб гідно віддячити цим людям за усе пережите та звершене. Соціальний захист учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інвалідів, дітей, що зростають у забруднених районах, залишається одним із пріоритетних завдань влади.

Запорукою успішного вирішення цих питань мають бути національна єдність і злагода, спільні дії усіх небайдужих громадян, спрямовані на подолання Чорнобильського лиха.

Щиро дякую вам, дорогі ліквідатори, за нелегку працю заради безпеки нинішнього та прийдешніх поколінь.

Бажаю усім міцного здоров'я, добробуту і щасливого довголіття.

Віктор ЯНУКОВИЧ

Поділитися: