Зустріч з молоддю Коломийщини

07.08.2024

Сьогодні в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками молодіжних рад територіальних громад Коломийського району. До слова, молодіжна рада - один із найпопулярніших і найефективніших механізмів участі молоді в прийнятті рішень як на локальному, так і на регіональному рівні. Загалом на Коломийщині створено 8 молодіжних рад, молодь яких, бере активну участь у житті району.

З вітальним словом до активної молоді Коломийщини звернулися голова райдержадміністрації Любомир Глушков та заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук.

Далі в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою першою леді Оленою Зеленською, для учасників зустрічі був проведений тренінг на тему «Розвиток емоційного інтелекту для підтримки ментального здоров’я». Це цікаве заняття провела психологиня, кандидатка психологічних наук, завідувачка навчально-виробничої практики Коломийського педагогічного коледжу Івано-Франківської обласної ради – Людмила Прокопів.

Опісля про діяльність Молодіжної ради Отинійської селищної ради розповів Максим Сарахман – голова Молодіжної ради Отинійської селищної ради та член координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Коломийській райдержадміністрації.

З метою національно-патріотичного виховання молоді, представники молодіжних рад нашої Коломийщини відвідали тренувальну базу ГО «Тризуб» ім. Степана Бандери, де мали можливість ознайомитись із роботою безпілотних літальних апаратів, побачити вишкіл та обговорити подальшу співпрацю.

На завершення, начальник відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Ігор Королько обговорив з присутніми питання організації взаємодії молодіжних рад на території Коломийського району. Йшлося про подальшу співпрацю молодіжних рад, проблемні питання, пропозиції. Члени молодіжних рад розповіли про свої напрацювання, поділилися досвідом.

Учасниками заходу були представники молодіжних рад Городенківської, Снятинської, Коломийської, Отинійської, П’ядицької, Печеніжинської, Заболотівської та Нижньовербізької територіальних громад.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити такі зустрічі!

Дякуємо нашій молоді за активну участь у житті району! Активна молодь - сильна держава!

Дякуємо Коломийському педагогічному фаховому коледжу Івано-Франківської обласної ради та ГО «Тризуб» за співпрацю!

Віримо, що молодіжні ради й надалі будуть активними громадськими осередками, де будуть втілюватися нові, креативні, корисні та потрібні проєкти!

Поділитися: