Зустріч членів районної «мобільної бригади» із вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб

07.09.2023

Соціальна адаптація, покращення ментального здоров’я та взаємодія із новим оточенням – фактори, які потребують розуміння і підтримки для людей із категорії внутрішньо переміщених осіб.

Питання належного проживання, надання медичних послуг, пенсійне забезпечення, а також побудова нових соціальних зв’язків у громаді стали темою для обговорень під час зустрічі членів районної «мобільної бригади» із вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб на території Нижньовербізької та Печеніжинської територіальних громад.

Члени районної «мобільної бригади» побували у місці компактного проживання у с. Ковалівка де проживають внутрішньо переміщені особи. У даному закладі створено належні умови для проживання і надається комплексна допомога із соціально-психологічної реабілітації людям. Відвідано багатодітну родину з числа внутрішньо переміщених осіб у Печеніжині, яка своїм обов’язком вважає постійно допомагати воїнам збройних сил України, виготовляючи різноманітні побутові речі для наших воїнів.

У роботі «мобільної бригади» взяли участь представники Благодійного фонду «Карітас Коломия», які надали ґрунтовні роз’яснення внутрішньо переміщеним особам щодо отримання гуманітарної допомоги на території району.

Поділитися: