Зіновій Шкутяк: Важливо, аби всі демобілізовані учасники АТО були працевлаштовані

15.05.2015

Одне з найважливіших завдань представників влади та громадськості на сьогодні – допомога в працевлаштуванні демобілізованих учасників АТО. На цьому під час чергового засідання обласного координаційного комітету допомоги пораненим наголосив його співголова Зіновій Шкутяк.

Зазначалося, що на даний час на обліку в Івано-Франківському обласному центрі зайнятості перебувають 42 бійців. За словами громадського активіста Володимира Веркальця, протягом минулого тижня працівникам установи не вдалося працевлаштувати жодного учасника АТО.

«Проблему зайнятості бійців необхідно вирішувати оперативно, - зауважив Зіновій Шкутяк. – Адже після повернення додому вони мають відчувати себе соціально захищеними та бути впевненими у завтрашньому дні».

На засіданні координаційного комітету допомоги пораненим обговорили й інші актуальні проблеми бійців АТО.

Під час засідання мовилося про забезпечення військовослужбовців Прикарпаття земельними ділянками, житлом та надання сім`ям загиблих і поранених у зоні проведення АТО матеріальної допомоги та соціальних пільг.

Зокрема, громадський активіст Михайло Савлюк поінформував присутніх про купівлю житла для сім`ї загиблого бійця Добровольчого українського корпусу Дмитра Ломея у Надвірній. Саме сьогодні для родини бійця було придбано помешкання.

Про механізм надання земельних ділянок військовослужбовцям повідомив начальник управління землеустрою та охорони земель ГУ Держгеокадастру в області Анатолій Собчук. За його словами, сільські голови, зокрема гірських районів області, відмовляють учасникам АТО у наданні земельних ділянок, натомість виділяється земля особам, які перебувають на черзі та не беруть участь в антитерористичній операції. Так, за інформацією Анатолія Собчука, протягом року в селі Татарів було виділено вісім ділянок, у селі Поляниця – чотири.

Також громадські активісти розповіли присутнім про надання статусу учасника бойових дій прикарпатським бійцям. На даний час такий статус отримали 262 учасників антитерористичної операції, протягом цього тижня підтвердження у наданні отримали 86 бійців.


Поділитися: