Завершення бюджетного року — важливий період у роботі  працівників бюджетної сфери

13.12.2023

Враховуючи наближення завершення бюджетного періоду заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук провела робочу нараду з фінансових питань.

Основні питання порядку денного стосувалися завершення 2023 бюджетного року, виконання районного бюджету, інвентаризації матеріальних цінностей, тощо.

Головні спеціалісти з фінансових питань проінформували про стан фінансування структурних підрозділів за звітний період, про проведену інвентаризацію матеріальних цінностей в установах та озвучили проблемні питання, що виникають у роботі.

Слід зазначити, що фінансування райдержадміністрації здійснюється з державного бюджету. Захищені видатки профінансовано в повному обсязі, без порушення термінів фінансування.

Ганна Кравчук зазначила, що за інформацією державної казначейської служби України, останнім днем проведення платежів за видатками клієнтів органів Казначейства в бюджетному 2023 році є 27 грудня 2023 року.

Тож, головним бухгалтерам структурних підрозділів райдержадміністрації необхідно проаналізувати залишки відкритих бюджетних асигнувань, своєчасно та оперативно надати казначейській службі платіжні документи на оплату видатків, щоб недопустити кредиторську заборгованість та своєчасно розрахуватися з постачальниками за товари та послуги.

По завершенню наради заступниця голови райдержадміністрації надала відповідні доручення та визначила термін їх виконання.

Поділитися: