Завершення 2012-2013 навчального року та хід підготовки до нового 2013-2014 навчального року на Коломийщині

27.06.2013

Про завершення 2012-2013 навчального року та хід підготовки до нового 2013-2014 навчального року на засіданні колегії райдержадміністрації доповіла в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації М.В.Козловська. Загальноосвітні заклади району своєчасно та на належному рівні завершили 2012-2013 навчальний рік, а також під керівництвом райдержадміністрації, відділу освіти керівники закладів успішно проводять підготовку до початку нового навчального року. Упродовж року успішно проводилося упровадження Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм. Запровадження обов’язкової дошкільної освіти, розроблення Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року є вагомими кроками на шляху інтеграції українського довкілля у європейський і світовий освітній простір.

У районі постійно збільшується мережа дошкільних навчальних закладів. Кількість дошкільних закладів сьогодні складає – 34, якими охоплено 2009 дітей. Продовжується процес створення нових навчальних закладів, зокрема навчально-виховних комплексів.

На належному рівні організовано літній відпочинок учнів. Уже завершено роботу пришкільних відпочинкових груп. Літнє оздоровлення продовжується, за весь літній період різними видами оздоровлення буде охоплено 70% дітей шкільного віку.

Важливою складовою забезпечення нормального навчально-виховного процесу є створення відповідних умов для всіх його учасників, збереження та удосконалення наявного стану матеріально-технічної бази закладів освіти.

Щорічно зростає кількість учасників навчально-виховного процесу, які організовано підвозяться до місця навчання (роботи) і додому. У районі підвозом забезпечено 100% учнів. Для організації якісного підвозу учасників навчально-виховного процесу використовувалися 10 шкільних автобусів, два з яких отримано у 2012 році.

Поділитися: