Затверджено вимоги до організації роботи шкільних їдалень

13.10.2020
Затверджено вимоги до організації роботи шкільних їдалень

Затверджено вимоги до організації роботи шкільних їдалень

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти».

Цим документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe) буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва та обігу в закладах загальної середньої освіти.

Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020, а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України № 1008 від 05.08.2020 р.

Проект наказу визначає гігієнічні вимоги під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:

- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

- поводження з харчовими відходами;

- персоналу, який працює на харчоблоці;

- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.

Ухвалення проекту дозволить:

- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;

- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.

Поділитися: