Засідання районного комітету з економічних реформ

05.03.2015

2 березня 2014 року в районній державній адміністрації відбулося засідання районного комітету з економічних реформ, який створений з метою здійснення заходів, спрямованих на вихід із фінансової та економічної кризи, а також забезпечення сталого економічного розвитку району, як передумови подолання бідності та зростання добробуту населення району. Тема обговорення стрімка динаміка росту цін на споживчому ринку нашого регіону.

Розглянули динаміку цін на продовольчих ринках та підприємствах торгівлі Коломийського району з 31.12.2014 по 27.02.2015р. на соціально важливу групу товарів першої необхідності, що серед двадцяти трьох товарів першої необхідності підняття ціни найбільше відбулось на сало, сир мякий, цукор-пісок, олія соняшникова рафінована в середньому від 1,4 до 2,3 разів.

Виступив в.о. начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області Грибик Олександр Миколайович, який зазначив, що у 2015 році запроваджено мораторій на перевірки контролюючими органами крім Державної фіскальної служби України, право на здійснення перевірок без отримання дозволу Кабінету Міністрів України або заявки суб’єкта господарювання щодо його перевірки надано Державній фінансовій інспекції України.

Крім зазначеного, Державна регуляторна служба звертає увагу підприємців, що у відповідності до частини 3 розділу ІІ Закону України від 28.12.2014 № 71-VIII, Державною фіскальною службою України у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім, цього нагадали про чинність розпорядження обласної державної адміністрації від 15.10.2009 №615 «Про упорядкування положень розпоряджень голови облдержадміністрації щодо регулювання цін на продовольчі товари» зареєстрованого в Головному управлінні юстиції в Івано-Франківській області від 16.10.2009 №40/963. Яке розміщено на веб-сайті райдержадміністрації в рубриці - економіка/цінова політика/нормативно-правова база щодо регулювання цін/тарифів.

А також було визначено основний напрям роботи комітету у 2015 році:

- створення робочої групи щодо моніторингу цін на продовольчому ринку цін, за участю громадських організацій та засобів масової інформації району;

- засідання круглих столів спільно з керівниками оптових баз, які обслуговують район щодо забезпечення продовольчими товарами торгову мережу району;

- вивчення механізм росту цін в роздрібній мережі та юридичні аспекти фіксування цін;

- створення гарячої лінії з питань захисту прав споживачів у Коломийському районі щодо виявлення неякісних товарів чи послуг;

- в тижневий термін, членам комітету з економічних реформ доручено подати пропозиції до плану роботи на 2015 рік.

Поділитися: