Засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Коломийській РДА

16.09.2024

13 вересня відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Коломийській районній державній адміністрації.

На засідання Ради були запрошенні: голова Коломийської РДА - Любомир Глушков, директор БФ "Карітас Коломия"- отець Сергій Триф"як, заступниця голови РДА - Ганна Кравчук, начальник Коломийського об'єднаного управління Пенсійного фонду України - Галина Григорчук, представники Коломийської, Городенківської, Заболотівської та Коршівської Рад з питань внутрішньо переміщених осіб, фахівці управлінь РДА та члени Ради з питань ВПО при Коломийській районній державній адміністрації.

Особливою подією перед початком засідання стало підписання меморандуму про співпрацю між Коломийською районною державною адміністрації та БФ "Карітас Коломия". Цей документ сприятиме діяльності Ради з питань ВПО при Коломийській районній державній адміністрації, покращенню координації дій та підтримці внутрішньо переміщених осіб.

Порядок денний був насиченим та включав такі важливі питання :

1) Про сприяння діяльності Ради з питань ВПО благодійною організацією "Карітас Коломия";

Інформували: Андрій Ляшко, голова Ради з питань ВПО при Коломийській РДА та отець Сергій Триф"як, директор БФ "Карітас Коломия".

2) Про доповнення до порядку виплат допомоги на проживання ВПО;

Інформувала: Ірина Камінська, заступник начальника управління/начальник відділу опрацювання заяв та прийняття рішень управління соціального захисту населення Коломийської РДА.

3) Презентація програми Єднання заради дії, організація діяльності та механізми впливу Ради з питань ВПО;

Інформувала: Юлія Дронь, регіональна координаторка в Івано-Франківській області програми "Єднання заради дії".

4) «Стійкість одного - стійкість мільйонів», презентація Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?»;

Інформували: Андрій Ляшко, консультант Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Коломийській громаді та Катерина Пономаренко, соціальний менеджер Центру життєстійкості.

Всі доповіді були об'ємними та цікавими, кожен виступ дав новий погляд на проблеми та рішення, що стосуються підтримки внутрішньо переміщених осіб. Особливо варто відзначити, що обговорення торкнулося не лише поточних питань, а й стратегічних напрямків подальшого розвитку. В процесі засідання члени Ради та запрошені учасники задавали запитання до доповідачів, та надавали доповнення.

Поділитися: