Засідання оперативного штабу Коломийської районної військової адміністрації

03.10.2022

Робочий тиждень Коломийської районної військової адміністрації розпочався із засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.

Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання.

Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков заслухав доповіді керівників силових структур щодо ситуації в районі, дотримання комендантської години, а також питання мобілізації військовослужбовців та техніки на підтримку Збройних Сил України.

Любомир Глушков закликав до активної допомоги Збройним Силам України у забезпеченні нагальних потреб, адже відбувається активний контрнаступ, техніка виходить з ладу, а потреба з кожним днем лиш зростає. Були дуже хороші відгуки від військових щодо якості автомобілів, які ми придбавали. Вони витримували навіть в тих умовах, де більшість вже була непридатна. Наразі також є потреба в медичному авто та авто-лазні. Крім того, є потреба в старлінках, генераторах, спальних мішках, дощовиках, теплому одязі.

Бажаючі допомогти можуть звертатись у військову адміністрацію або у військкомат для попереднього погодження з військовими перед придбанням авто, оснащення та одягу.

Військові не втомлюються нас захищати, і ми не маємо права втомлюватись їм допомагати.

Важливими питаннями є перевірка стану всіх наявних укриттів, доведення їх до ладу та забезпечення необхідної кількості покажчиків укриттів, а також організація пунктів обігріву у кожному населеному пункті, зокрема в тих, де є багатоквартирні будинки. Ми маємо бути готові забезпечити населення необхідним теплом, водою, наданням медичної допомоги тощо у разі ударів по критичній інфраструктурі. Крім того, мають бути проведені навчання для населення що потрібно робити не тільки у випадку повітряної тривоги, а і у випадку ядерної загрози.

Окрему увагу приділили забезпеченню резервним та альтернативним живленням соціальних закладів та населення.

За результатом наради віддані відповідні доручення.

Поділитися: