Засідання оперативного штабу Коломийської районної військової адміністрації

15.08.2022

Робочий тиждень Коломийської районної військової адміністрації розпочався із засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.

Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання.

Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков заслухав доповіді керівників силових структур щодо ситуації в районі. Правоохоронні органи спільними зусиллями працюють для збереження громадського порядку та законності, ситуація контрольована та стабільна. В районі за тиждень проводились профілактичні заходи на дорогах. Результат - на Коломийщині 12 випадків керування в нетверезому стані. Також під час тривоги правоохоронні органи проводять контроль за реагуванням населенням та підприємцями на повітряну тривогу.

За останні 6 міс на 35% зменшена злочинність порівняно з минулим півріччям, проте побільшало випадків шахрайства.

Любомир Глушков подякував правоохоронним органам за роботу та вкотре наголосив на важливості перевіряти інформацію перш ніж робити благодійні внески.

Наближаються державні свята, і очільник наголосив, що в країні введений військовий стан, де є заборона проведення масових заходів. Щоб проводити масові заходи потрібно завчасно подавати на погодження Раді оборони області.

Крім того, небо є закрите і забороняються польоти будь-якої техніки, навіть дронами без узгодження.

Згідно звіту керівництва ДСНС продовжуються роботи з інспекції закладів освіти територіальних громад.

На засіданні обговорили питання мобілізації військовослужбовців та постачання техніки військовим. За минулий тиждень меценатами і громадами було придбано 10 транспортних засобів.

Любомир Глушков подякував головам громад та керівникам підприємств за активну участь у забезпеченні потреб військових технікою та закликав бажаючих допомогти звертатись у військову адміністрацію або у військкомат, а також нагадав про важливість попереднього погодження з військовими перед придбанням авто.

Також піднималось питання аудиту отриманої та переданої гуманітарної допомоги та допомоги Збройним Силам України, стан та результати жнивної компанії, підготовку та обладнання приміщень для прийому вимушено-переміщених осіб, а також зміни до розпорядження про відшкодування за комунальні послуги тим, хто прихистив ВПО.

За результатом наради віддані відповідні доручення.

Поділитися: