Засідання оперативного штабу 19.12.2022

19.12.2022

Засідання оперативного штабу з координації дій із запровадження та здійснення правового режиму воєнного стану на території Коломийського району розпочалось із вшанування загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Керівники силових структур доповіли про стан громадського порядку та законності на території району, дотримання комендантської години, питання мобілізації громадян до лав Збройних Сил України та поставки техніки для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань.

Через атаки ворога енергосистема України зазнала безпрецедентних руйнувань. Першочергово електроенергією забезпечуються об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема, головний інженер філії «Коломийська» АТ «Прикарпаттяобленерго» Ігор Фестрига проінформував, що «Укренерго» ще знизило ліміт для області до 264,4 МВт, що на 4% менше від ліміту попередньої доби. Тому ті години у графіку, які зазначалися з можливим вимкненням, доведеться вимикати. Вимкнення залишається за схемою 4х2. Ситуація в енергосистемі залишається складною, спостерігається значний дефіцит електроенергії. Причина - низька температура.

На засіданні обговорили питання функціонування закладів освіти та медицини в умовах енергетичної кризи, що склалася в державі через російську агресію, забезпечення закладів додатковими джерелами живлення та запасом паливно-мастильних матеріалів.

Начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков доручив головам територіальних громад району спільно із керівниками закладів вирішити питання щодо належної роботи закладів в умовах критичної ситуації та забезпеченням всім необхідним обладнанням.

Поділитися: