Засідання координаційної ради служби у справах дітей

31.07.2012

31 липня 2012 року в залі засідань Коломийської райдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради служби у справах дітей під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Любов Іванівни Михайлишин.

На порядку денному розглянуто питання:

1. Про стан виконання Указу Президента України від 16.12.2011 року №1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні.».

2. Про захист житлово-майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

3. Про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на соціально-квартирному обліку сільських, селищних рад.

По всіх розглянутих питаннях прийняті відповідні рішення.

Довідка:

На обліку служби у справах дітей перебуває 155 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 109 позбавлених батьківського піклування, 46 дітей-сиріт. Із загальної кількості 116 перебуває під опікою, 29 перебуває в закладах державного забезпечення, 9 в прийомних сім‘ях, 1 в притулку. На обліку з усиновлення перебуває 36 дітей.

За перше півріччя 2012 року надано статус дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування 11 дітям, з них 7 дітей влаштовано під сімейні форми виховання: опіку, піклування, усиновлення, 4 в заклади державного забезпечення.При влаштуванні дітей під сімейні форми виховання не допускається безпідставне роз‘єднання братів, сестер.

З метою популяризації сімейних форм виховання службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться відповідна робота. Інформація про порядок усиновлення, призначення опіки, піклування, створення прийомних сімей висвітлюється в засобах масової інформації. Взято на облік 1 подружжя, яке є кандидатами в усиновлювачі.

В районі функціонує 4 прийомні сім’ї.

Здійснюється контроль за культурно-розважальними закладами, ігровими залами, комп’ютерними клубами, щодо відвідування їх дітьми та заборони продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, а також розповсюдження наркотиків, пропаганди насильства та жорстокості. Службою у справах дітей райдержадміністрації спільно з ВКМСД Коломийського МВ УМВС з початку року було проведено 14 рейдів, складено 5 протоколів на порушників, про притягнення до адміністративної відповідальності.

Забезпечено проведення профілактичних заходів з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, а також вживаються заходи щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

На обліку дітей, які опинились у складних життєвих обставинах перебуває 14 дітей. З батьками цих дітей проводиться відповідна профілактична робота, їх попереджено на засіданні комісії з питань захисту прав дитини про належний догляд за дітьми, встановлено терміни покращення матеріально-побутових умов проживання дітей, зміни аморального способу життя. В результаті проведених заходів три сім’ї де проживає 11 дітей, покращили матеріально-побутові умови проживання, та належно виконують свої батьківські обов’язки.

З початку року обстежено 52 сімей, з метою вилучення дітей, які опинились Вилучено 10 дітей, яких влаштовано в заклади державного забезпечення, де вони перебувають у зв‘язку з тим, що батькам надано термін покращити матеріально-побутові умови проживання дітей, та змінити спосіб життя, 1 дитина була вилучена та влаштована в заклад охорони здоров’я у зв‘язку із скоєння вітчимом над дитиною насильства (побиття), мати дитини попереджена на засіданні комісії з питань захисту прав дитини про недопустимість жорстокого поводження, на даний момент дитина перебуває в реабілітаційному центрі.

Дітям з вищевказаних сімей надано матеріальну допомогу продуктами харчування на загальну суму 10 000 грн., забезпечено участь у культурно-масових заходах.

Ініційовано до Коломийського міськрайонного суду 4 позови про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів з 5 батьків стосовно 4 дітей.

На обліку служби у справах дітей із загальної кількості 155 дітей 137 дітей мають право користування, 9 право власності, 9 не мають житла та взяті на квартирно-соціальний облік.

На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 9 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не мають житла, з них четверо стають повнолітніми у 2012 році.

Відповідно до «Районної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року» виділено кошти на рахунок дитини-сироти Юрійчук Г.Г., укладена угода купівлі-продажу житлового будинку в смт.Печеніжин, придбано житло дитині-сироті Юрійчук Г.Г. 1994 р.н.

Поділитися: