Засідання колегії райдержадміністрації

28.06.2024

Сьогодні під головуванням голови Коломийської районної державної адміністрації Любомира Глушкова, відповідно до перспективного плану роботи, відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації з запланованих питань.

Про організацію в районі медичної допомоги військовослужбовцям доповіла начальник відділу розвитку соціальної сфери управління соціально-економічного розвитку райдержадміністрації Уляна Мандрусяк. В Коломийському районі функціонує 6 медичних установ, які надають медичну допомогу населенню на вторинному рівні, в тому числі військовослужбовцям, ветеранам та членам їхніх сімей. Загалом, комунальними некомерційними підприємствами у сфері охорони здоров'я Коломийського району для надання медичної допомоги з Національною службою здоров'я України укладено 79 медичних пакетів.

Про підсумки роботи житлово-комунального господарства та бюджетних установ району в осінньо-зимовий період 2023-2024 років та підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років доповів начальник відділу житлово-комунального господарства, екології та інфраструктури Олександр Панченко. Робота в осінньо-зимовий період 2023-2024 років була організована на належному рівні, опалювальний сезон пройшов без зривів та аваріних ситуацій. З метою належної підготовки підприємств житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років підготовлено відповідний план заходів та склад районного оперативного штабу.

Про підсумки проведення весняно-польових робіт у 2024 році доповіла начальник управління соціально-економічного розвитку райдержадміністрації Ольга Гранда. З її слів вцілому робота з проведення комплексу весняно-польових робіт у 2024 році організована на належному рівні, про що свідчать результати проведених робіт.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Любов Стефанюк доповіла про забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб на території району. Кількість офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб на Коломийщині, відповідно до Єдиної інформаційної бази даних, на даний час становить 18139 осіб (13031 сім'я). Згідно з Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженим Постановою КМУ від 20.03.2022 №332 (зі змінами) у травні 2024 року 2083 особи отримали допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам. При Коломийській районній державній (військовій) адміністрації утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Для підтримки внутрішньо переміщених осіб у громадах Коломийського району на 2023-2025 роки прийнято ряд місцевих програм.

Заслухавши доповідачів та обговоривши питання, члени колегії прийняли відповідні рішення.

Поділитися: