Залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, популяризація здорового способу життя є пріоритетним завданням влади Коломийщини

21.06.2013

Реалізація завдань і соціальних ініціатив Президента України щодо залучення дітей до занять фізичної культури та спорту, популяризації здорового способу життя є головною темою на Коломийщині.

Для підвищення майстерності учнів з видів спорту, залучення їх до занять фізичною культурою та популяризації здорового способу життя в загальноосвітніх навчальних закладах та дитячих юнацьких спортивних школах району зміцнюється і примножується (розширюється) спортивна інфраструктура. В районі успішно реалізується цільова програма «Спортивний майданчик», згідно якої встановлено десять спортивних майданчиків із синтетичним покриттям.

За підтримки голови Коломийської райдержадміністрації та зусиллями громад сіл встановлено спортивні майданчики із синтетичним покриттям на базі Спаської, П’ядицької, Ковалівської, Іванівецької, Турківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Угорницької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, села Малий Гвіздець.

30 червня 2013 року відбудеться урочисте відкриття майданчика із синтетичним покриттям на базі Великокам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. В липні 2013 року буде встановлено ще два майданчики в селах Воскресинці та Печеніжин.

На стадії завершення будівництво спортивних майданчиків із синтетичним покриттям у Матеївецькій загальноосвітній школі І-ІІ ст. та Дебеславцівській загальноосвітній школі І-ІІ ст., а також планується у 2013-2014 н.р. побудова нових спортивних майданчиків із синтетичним покриттям у Малокам'янському навчально-виховному комплексі та Отинійській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.

Одним з масштабних заходів є проведення в районі місячника з ремонту та облаштування простіших спортивних споруд, майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення «Спорт для всіх – спільна турбота». В рамках проведення цього заходу в загальноосвітніх навчальних закладах та дитячих юнацьких спортивних школах району відремонтовано та приведено в належний стан всі спортивні споруди.

У навчальних закладах працюють 86 спортивних секцій та гуртків з 10 різних видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, загальна фізична підготовка, настільний теніс, туризм, гандбол, легка атлетика, шахи, плавання), де залучено 1642 учнів.

У 2012-2013 н. р. в загальноосвітніх навчальних закладах району було організовано навчання плаванню учнів 4-х класів. Навчання плаванню учнів 4-х класів здійснювалось згідно складеного графіку в басейні с. Турка. Всього було охоплено навчанням плаванню 1107 учнів 4-х класів.

Щорічно проводиться районна спартакіада школярів серед загальноосвітніх шкіл І-ІІст. та загальноосвітніх шкіл І-ІІІст. з 7 видів спорту: футбол, волейбол, баскетбол, гандбол, настільний теніс, лижні перегони, легка атлетика, а також змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» в чотирьох вікових групах, «Старти надій», «Нащадки козацької слави» таспортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя». Всього в районних зональних та фінальних змаганнях спартакіади школярів з видів спорту взяли участь 4223 учні. В загальноосвітніх навчальних закладах та дитячих юнацьких спортивних школах району проведено «Всеукраїнський Олімпійський уроку та Олімпійський тиждень» - в заході взяли участь 3978 учнів: 1912 дівчат; 2066 юнаків.

Проведено районний кубок з футболу серед дівчат загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. Переможцями змагань стала команда дівчат Пядицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. В заході взяли участь 384 учні. Учні шкіл району беруть участь в усіх змаганнях обласного рівня іє переможцями та призерами з різних видів спорту. В 2012 році проводились ІV Спортивні ігри школярів області, де наш район серед 19 посів почесне ІІІ місце.

Також вагомих успіхів досягла Коломийська районна дитячо-юнацька спортивна школа. За підсумками роботи 2012 року Коломийська районна дитяча юнацька школа входить в трійку кращих дитячих юнацьких шкіл області.

У дитячій юнацькій спортивній школі району діють відділення футболу, гандболу, боксу, лижних перегонів, вільної боротьби та плавання, де займаються 648 дітей.

Вихованці районної дитячо-юнацької спортивної школи постійно є неодноразовими переможцями та призерами обласних, Всеукраїнських та міжнародних змагань з таких видів спорту: вільна боротьба, лижні перегони, бокс, гандбол, футбол, волейбол.

Учні, які стали переможцями та призерами обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змагань, є гордістю та спортивною надією Коломийщини. Щорічно вкінці навчального року проводиться фестиваль для обдарованих дітей «Таланти писанкової Коломийщини», де юних спортсменів вшановують і нагороджують цінними подарунками.

В рамках літньої оздоровчої кампанії з 27.05. по 09.06.2013 р. при всіх загальноосвітніх навчальних закладах району (51 ЗНЗ) функціонували відпочинкові зміни де оздоровилось близько 70% учнів. Вперше було створено (організовано) 2-а наметових містечка на базі Гвіздецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та Княждвірського навчально-виховного комплексу. Під час відпочинкової зміни по школах було проведено:

Всеукраїнський олімпійський день, з нагоди відзначення 23 червня 2013 року 19-ої річниці з дня заснування Міжнародного олімпійського комітету в заході взяли участь - 1345 учнів; турнір з шахів - присвячений Дню шахів в Україні, який відбудеться 20 липня 2013 р. В заході взяли участь 446 учнів; оздоровчі та спортивні заходи в режимі дня відпочинкової зміни.

Для учнів створюються сприятливі умови для заняття фізичною культурою та спортом як в урочний, позаурочний та канікулярний період.

Поділитися: