«За вагомий внесок у розвиток культури Прикарпаття» грамотами нагороджені очільники культури і туризму Коломийщини, Рогатинщини, Косівщини і Тисменицького району

15.03.2013

В обласній філармонії відбулася творча зустріч працівників клубних закладів області. Координатором цього галузевого заходу був навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття.

У фойє філармонії діяла виставка творчих майстерень (художні, ткацькі роботи, вишивка, одяг, взуття для всіх жанрів сценічного мистецтва).

Заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький подякував працівникам клубних закладів «за подвижницьку працю». І наголосив: " На підсумковій колегії управління культури, національностей та релігій голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк оцінив роботу галузі культури області на "добре". Саме з ініціативи голови ОДА в області проведено 350 обмінних концертів, в яких взяли участь 374 колективи, майже шість тисяч учасників.

В 2014 році літературний світ відзначатиме 200-річчя Тараса Шевченка, тож управління культури, національностей та релігій уже розпочали проведення творчих звітів районів, присвячених ювілею Великого Кобзаря. За словами Романа Іваницького, звіти колективів художньої самодіяльності, що вже відбулися в обласній філармонії, «показали високу майстерність». Цей захід об'єднав у собі виставки, обмін досвідом, творчі досягнення та мистецьку палітру.

Як відомо, 2013-рік оголошений Президентом України Роком дитячої творчості, тому, як наголосив Роман Іваницький, «маємо завдання виявити і максимально підтримати кожен юний талант, більше залучати молоді до творчості, більше довіряти молодим, бо це наше майбутнє".

Водночас начальник управління культури і релігій ОДА Володимир Федорак поінформував колег про обласні заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Руси-України. За його словами, готуючись до цієї події, «кожна дитина повинна знати історію свого села, міста,традиції і звичаї свого краю - це наше завдання."

Володимир Федорак подякував методистам та керівнику обласного навчально-методичного центру Василю Олексюку за сумлінну працю, відзначивши: щомісяця тут проводиться 25-40 виставок майстрів різного жанру. Грамотами управління культури, національностей та релігій ОДА «за вагомий внесок у розвиток культури Прикарпаття» нагороджені начальники відділів культури і туризму - Людмила Федор (Коломийська РДА), Олександра Стефінко (Тисменицька РДА), Дмитро Біланюк (Косівська РДА) та Надія Синишин (Рогатинська РДА).

Поділитися: