«Висока культура – основа моралі»

03.12.2012

29 листопада 2012 року в приміщенні Національного музею Гуцульщини і Покуття ім.Й.Кобринського відбувся круглий стіл «Висока культура – основа моралі» за участю заступника голови РДА Л.Білищак, заступника міського голови І.Граділя, членів Коломийської ініціативної групи «Перше грудня» у складі І.Довганюка, О.Руданець, М.Андрусяка, З.Карася, М.Дзюби, І.Палагнюка, І.Липчука, інтелігенції міста та району.

Учасники круглого столу провели засідання на якому визначили спільні позиції щодо стану справ в Україні та бачення подальших напрямків і завдань розвитку регіону.

Відбулось обговорення таких позицій:

1. Головна проблема суспільства – падіння моралі, пов’язане із соціальними негараздами.

2. У суспільстві має утверджуватись позиція вільних та мислячих людей, стосовно того, що відбувається в Україні.

3. Місія інтелігенції – об’єднати зусилля заради духовного пробудження суспільства та звільнення творчої ініціативи людей, утвердження взаємної довіри та солідарності між різними прошарками населення.

4. Основою єдності має стати відчуття істини, прагнення правди і справедливості. Необхідно звільнити суспільну свідомість від омани, ілюзій та фальші, які нині панують у повсякденному житті. Слід припинити практику поділу та цінувати розмаїття наших ідентифікаційних ознак, сприймати їх як надбання нації. Щоб бути єдиними, не обов’язково бути однаковими.

Поділитися: