Виконання завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку Коломийщини

25.12.2013
Виконання завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку Коломийщини

25 грудня 2013 року на Коломийщині заступник голови райдержадміністрації Я.В.Мочернюк здійснив виїзд на добудову блоку №2 Пядицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в рамках реалізації завдань та доручень Президента України щодо соціально-економічного та культурного розвитку регіону, підведення підсумків за 2013 рік та планів на 2014 рік.

Заступник голови райдержадміністрації Я.В.Мочернюк зазначив: «Відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», та соціальних ініціатив, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та з метою вирішення актуальних питань життєдіяльності району особлива увага приділялася організації виконання завдань і заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015 роки в районі реалізуються заходи щодо забезпечення добробуту населення, створення належних умов та розвитку інфраструктури населених пунктів району, адже – це одна із умов соціальної справедливості.

Добудову блоку № 2 школи в с.П’ядики Коломийського району розпочато у 2012 році. Кошторисна вартість будівництва – 14 505,83 тис.грн. Будівельні роботи виконує ТзОВ «Коломиябудінвестсервіс». У 2012 році виділено 2 млн. грн. з держбюджету та 100,0 тис.грн. співфінансування з місцевого бюджету. Станом на жовтень місяць 2013 року виконано будівельні роботи з цегляної кладки стін першого, другого поверху, перегородок та перекриття.

Для удосконалення інфраструктури та поліпшення оснащеності об’єктів соціальної сфери та розвитку населених пунктів в районі проведено та проводиться відповідна робота.

Завдяки узгодженим діям районної державної адміністрації, керівників навчальних закладів, педагогів, батьків, громадськості вдалося зробити суттєві кроки щодо удосконалення і розвитку освіти, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, забезпечення меблями, навчальним обладнанням, спрямувати зусилля на забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти.

Значна увага приділялась розвитку дошкільної освіти, де пріоритетними є питання модернізації її змісту, орієнтації на системний розвиток особистості, створення умов для рівного доступу до якісної дошкільної освіти в сільській місцевості. На даний час у районі діє 35 дошкільних навчальних заклади, де виховується 2100 дітей. У районі постійно збільшується мережа дошкільних навчальних закладів. До тринадцяти відкритих дошкільних навчальних закладів у 2010 – 2012 роках, цього року відкрито у селі Джурків дитячий садочок «Журавлик».

В рамках соціальних ініціатив Президента України Януковича В.Ф. «Діти-майбутнє України», в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в районі відкрито спортивний майданчик із синтетичним покриттям для Великокам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Завершено реконструкцію сільського стадіону та встановлено спортивні майданчики із синтетичним покриттям в с.Воскресинці та смт. Печеніжин (в районі функціонує 13 універсальних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям.

Поділитися: