Виконання завдань і доручень Президента України по вирішенню питань громадян, які звернулися до Глави держави в рамках проекту «Діалог з країною»

12.08.2013

12 лютого 2013 стартував проект «Діалог з країною», ініціатором якого виступила Національна телекомпанія України. Проект завершився 22 лютого 4-годинним прямим ефіром, під час якого громадяни країни мали змогу поставити запитання і звернутися безпосередньо до Президента України Віктора Януковича. В рамках проекту працювала телефонна «гаряча лінія» Урядового контактного центру. Всього на неї надійшло 21162 дзвінка, за результатами яких було зареєстровано 16 438 звернень. З них органам влади на розгляд було надіслано 12 167 звернень, а на 4271 звернення громадяни отримали консультації безпосередньо від фахівців Урядового контактного центру.

З цього приводу голова фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ в Коломийській районній раді Іван Іванюк зазначив, що для розгляду та оперативного реагування на звернення громадян що надійшли в рамках проекту "Діалог з країною" в Коломийській районній державній адміністрації була створена робоча група, якою проводилися наради, влаштовувалися виїзди до людей, які розповіли про свої особисті проблеми. Це дало можливість не тільки дізнатися, що хвилює мешканців Коломийщини, а й перевірити, наскільки влада на місцях здатна ефективно вирішувати проблеми людей. Жодне з питань, що надійшли в рамках проекту «Діалог з країною», не залишилося без уваги.

Керівник Коломийської районної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ також повідомив, що спеціальну телефонну «гарячу лінію» створено в нашому районі при Коломийській районній державній адміністрації, для того щоб громадяни мали змогу звернутися до органів влади з будь-якого питання, а голова державної районної адміністрації Михайло Негрич міг взяти ці питання на особистий контроль. Зараз йде робота над обробкою даних і організацією системи контролю за розглядом звернень громадян. Зокрема, відпрацьовується нова система електронного обігу для створення загальної бази звернень громадян, в якій можна побачити, в які органи вже звертався той чи інший громадянин України.

Як зазначив голова регіоналів Коломийщини: «Підняті громадянами в рамках проекту "Діалог з країною" актуальні питання соціально-економічного характеру, озвучені ними особисті проблеми знаходяться на постійному контролі Президента України та є першочерговими для виконання місцевими органами влади».

Також хотів би зазначити, що Президент України вказав на необхідність продовження роботи з поліпшення якості надання адміністративних послуг. Створення центрів надання адміністративних послуг була визначена ним як один з пріоритетних напрямків у сфері діяльності влади. Як наслідок - Урядом заплановано до 1 січня 2014 створити центри спрощеного надання адміністративних послуг в кожному районі та місті обласного значення.

Поділитися: