В’їзд на територію лісового фонду Івано-Франківської області транспортних засобів заборонено

17.05.2024

Відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації введено тимчасову заборону в’їзду до лісового фонду Івано-Франківської області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом цього року.

Заборона діє на період високої пожежної небезпеки (у разі встановлення IV і вище класу пожежної небезпеки за умовами погоди). У такому випадку забороняється в’їзд на територію лісового фонду Івано-Франківської області (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, крім тих, що використовуються для лісогосподарської мети та охорони лісів від пожеж.

Також на цей час заборона поширюється на постійних лісокористувачів.

У період високої пожежної небезпеки (у разі встановлення IV і вище класу пожежної небезпеки за умовами погоди) обмежать в’їзд на територію лісового фонду Івано-Франківської області (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, крім тих, що використовуються для лісогосподарської мети та охорони лісів від пожеж.

Встановлять на дорогах (крім транзитних шляхів), що ведуть до лісових насаджень, із I-III класами природної пожежної небезпеки шлагбауми та заборонні знаки з інформацією про заборону в’їзду.

Такі заходи мають мінімізувати загрозу виникнення пожеж та забезпечити пожежну безпеку у лісових масивах області.

Поділитися: