Вшанували 120-річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого на Коломийщині

17.02.2012
Вшанували 120-річчя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого на Коломийщині

Ювілейну річницю відзначили у МБК «Народний дім» за участю заступника голови районної державної адміністрації Л.П.Білищак та заступника міського голови І.І. Граділя, духовенства та інтелігенції району.

Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколай (Сімкайло) молитовно розпочав пам’ятний літературно-музичний вечір та ознайомив присутніх із Пастирським посланням Синоду єпископів Української Греко-Католицької церкви з нагоди ювілею Патріарха Йосифа Сліпого.

Відзначаючи 120-річчя народження Патріарха Йосифа, дякуємо Всемилостивому Богові за дар його особи та ісповідництва, які є великим скарбом не лише для нашої Церкви і українського народу, а й для всієї Вселенської Церкви. Гаряче заохочуймо вірних нашої Церкви молитися за прославу слуги Божого Йосифа (Сліпого), як рівно ж брати участь у святкових заходах, запланованих Церквою та органами державної влади на цей ювілейний рік”, - сказав Архієрей.

Єпарх зазначив особливе відношення слуги Божого Йосифа і владики Павла (Василика), першого єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії, які спільно страждали за Церкву та український народ у Мордовських таборах.

З історичною доповіддю про Україну та її великого сина - Патріарха Йосифа виступив живий свідок його жертвенного життя о. Зеновій Карась. Священик порівняв постать Предстоятеля УГКЦ у підпіллі з старозавітними патріархами і пророками. “Таких освічених і глибоко духовних людей як Патріарх Йосиф я не зустрічав. У ньому все було прекрасне”, - розповідає священик.

Хорові колективи Коломиї: хор “Просвіта” з церкви Св. Йосафата, хор собору Св. Архістратига Михаїла та хор катедрального собору Преображення Христового виконали духовні та патріотичні пісні. Потішили своїми творами присутніх тріо бандуристок “Калинове Гроно”, симфонічний оркестр, читанням поезії - Захар Новицький та Микола Мотрук. Завершився духовний захід молитовним гімном “Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни”.

Поділитися: