Візит служби у справах дітей до Чернелицької громади

22.12.2023

Соціальний захист прав дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження фактів насильства, надання допомоги сім`ям, які перебувають у кризовому становищі – важливе завдання суб`єктів соціальної роботи у кожній територіальній громаді Коломийщини.

Функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству покладаються на служби у справах дітей, уповноважених підрозділів органів Національної поліції України, установи та організації системи освіти, органи охорони здоров`я, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, суди, прокуратуру, уповноважені органи з питань пробації.

Так, з метою розгляду звернення неповнолітнього про скоєння щодо нього насильства в сім`ї, здійснення захисту прав дітей, які перебувають на обліку у складних життєвих обставинах, працівниками служби у справах дітей, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, ювенальної превенції Коломийського районного відділу поліції, обстежено умови проживання багатодітної сім`ї, що потребує соціальної допомоги в с. Чернелиця.

За результатами здійснення моніторингу, здійснено комплекс заходів спрямованих на захист дітей, які проживають в сім`ї: проведено профілактичну бесіду з батьками та дитиною, а також, проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини, за рішенням комісії з питань захисту прав дитини надано рекомендації старості Чернелицької селищної ради, службі у справах дітей Чернелицької селищної ради щодо забезпечення прав на навчання дитини, моніторингу щодо недопущення випадків насильства в сім`ї.

Також, зобов’язано батьків дитини у термін до 08 січня 2024 року надати до служби у справах дітей Чернелицької селищної ради висновок психолога щодо психоемоційного стану неповнолітнього сина.

Поділитися: